Sidor

söndag, januari 10, 2010

Vill försöka få lite nya idéer...

Det har gått trögt och inte lika bra som tänkt eftersom jag inte kunnat hålla fingrarna borta från syltburkarna. Därför får det bli ett slut på daltandet, nu måste jag skärpa till mig! Helt seriöst, det här fungerar ju inte! Härmed anmäler jag mig nu officiellt till FRÅN FET TILL FIT 2010. Anmälan är bindande!

Vill försöka få lite nya idéer och vinklar på kostupplägget den här gången så jag tog och plocka fram boken, Dukat för Prestation av Agneta Andersson. Den har några år på nacken men håller än i dag, rak och tydlig i sitt budskap utan en massa hokus pokus filiokus(Anna Skipper). Här finns många konkreta råd och tips på hur du bör äta och dricka för att klara av träning och tävling på bästa sätt. Tyngdpunkten har lagts på att översätta den viktiga näringsfysiologin till lättbegripliga illustrationer och enkel matlagning med näringsberäknade recept på frukost-, lunch-, mellan- och middagsmål. Agneta Andersson vet vad hon pratar om som kanotist och Sveriges mest framgångsrika kvinnliga olympier. I mina ögon är hon en riktig hårding!
Jag vet att kg inte säger allt men det ger en fingervisning åt vilket håll det går. Vägning i kombination med en titt i spegeln ger en rätt bra sanning om hur det står till med formen. Målet nu är att vara i ITALIEN 20007-form lagom till starten i VR 2010. Om det är möjligt eller omöjligt vet jag inte men det är vad jag siktar på nu. Jag är tyvärr inte helt 100 på vad jag vägde när bilden togs men när jag väl är ner på 0 i diagrammet FRÅN FET TILL FITT 2010 är jag där eller väldigt nära. Uppdatering sker nu varje Måndag med start den 18/1. Diagrammet är gjort efter min vägning i morse.
.
Det här blir inte någon promenadseger är jag väl medveten om men det är bara att nöta på för dit ska jag förr eller senare i år. Kilona har kommit smygandes successivt sedan 2007. Dels för att jag haft dålig karaktär stundtals och sist men inte minst(ingen ursäkt) har jag varit borta från träning långa perioder på grund av krångel med kroppen. Det har blivit många sjukhusbesök sedan 2007 och det bli inte lättre att komma tillbaka efter varje uppehåll. Men nu måste formen tillbaka för träningen går bättre än på länge. Att träningen går så här bra som den gör nu har jag Mattias/Aktivitus att tacka för. Träningsupplägget har verkligen inspirerat mig trots att det är mörkt och kallt ute nu. Lyckas jag komma ner till 2007-års form och bara följer Mattias upplägg fram till VR 2010 skulle mina effektförhållanden(Vo2Max/kg & FTP/kg) bli rätt "schyssta" enligt Mattias ;) Därför är det dax att jag tar och skärper till mig nu och gör det jag måste göra och det ordentligt.
..ITALIEN 2007..

8 kommentarer:

Unknown sa...

Snygg bild på dig ;)

Johan Mölleborn sa...

Den brännan är klart proffsig.

För min del funkar det bäst om jag kör en veckas stenhård deff för att få igång kroppen. Sen fortsätter jag med den ursprungliga planen. En invägning på bloggen varje vecka kan nog sporra dig att hålla fokus på vikten.

/J

Tille sa...

Jag tycker det är oroväckande att bilden från boken just handlar om att man får fortsätta äta när man inte tränar.
Det brukar vara mitt problem.

Niklas Källström sa...

Annorlunda kan man också säga Adam :)

Synd bara att formen inte är proffsig Johan ;) En vecka stenhård komma-igån-deff ger alltid en bra kick. Helt rätt Johan, invägningen kommer sätta extra press på mig.

Tillmann, läser man hela texten skriver hon att det bara gäller vid hård träning med en vilodag mellan två träningspass ;)

Katarina M-I sa...

Promenadsegrar är till för veklingar!
Hur mycket vill du detta?
Asmycket. Viljan kan övervinna läckergommen.

Jag vill inte tillräckligt mycket, därför lyckas jag aldrig få bort de där valkarna kring naveln. Damn it. Fast jag jobbar på att få bort dem för alltid, dvs skippar Beach ditt och datt. Vill ha en hyffsad form året runt. Då mår jag bäst.
Men, har inte hittat den optimala balansen än. Jobbar på det!

Dela med dig duktigt nu av dina bästa tips under din resa mot Italienform:)

Niklas Källström sa...

Du har så rätt i allt du skriver Katarina, som vanligt!
Promenadseger, nej!
Slitet kommer göra mig starkare och starkare vill jag bli.
Jag ska dela med mig av min resa mot formen.

Fit-kungen sa...

Var är bilden som visar hur du ser ut nu? Tjockis..;)

Niklas Källström sa...

Den bedrövelsen tänkte jag bespara er ;)