Sidor

fredag, februari 05, 2010

För mig kan snön få försvinna nu...

Snön ligger fortfarander vit och fin inne på skogsvägarna så därför höll jag mig där inne idag när jag körde veckans första av två distanspass. G1 – Grundläggande distansträning med jämn intensitet. Första 45 minuterna med puls 5% över aerob tröskel, detta för att tömma kroppen på lättillgängligt blodsocker. Kroppen var pigg och passet gick bra, riktigt bra.

Eftersom plogning inte är någon självklarhet längre i det här landet så tog jag det säkra före det osäkra. Skogsvägarna bakom värmeverket och ner till Rosersbergs slott som alltid är plogade och som inte det vore nog är dom alltid bilfria. Det han bli ett antal varv på dagens slinga innan distanspasset var över men det stör mig inte eftersom skogsvägarna ligger i så fin natur. Skulle tro att jag även kör mitt andra G1 pass på dom här skogsvägarna för att vara säker på fint plogade vägar. Den här snön i kombination med usel plogning har tyvärr gjort cykelträning rätt begränsad utomhus när det gäller möjligheten att välja träningsvägar. För mig kan snön få försvinna nu och den behöver inte komma tillbaka mer i år.

5 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Håller med. Mina långa distanspass har fått bli kortare trainerpass inomhus. Förra året körde jag ca 150 mil ute per månad under vintern. Nu kan jag räkna milen på fingrarna. Det är de där skidsportarnas fel. De tjatar alltid om bra snö och kyla.
/J

Unknown sa...

Efter min dagliga bloggrunda nu ikväll så kan jag konstatera att det är många som är inne på samma tankar nu verkar det som. Bort med snön!

Patrik Skolling Möller sa...

+1. No more snow. :o

Jag vill ha Jamón Serrano och soldränkta berg !

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Dålig stil Patrik. Riktigt dålig stil.

Niklas Källström sa...

Nu hoppas jag på slagregn och blåst hela veckan här hemma medans jag är på GC. Det borde få snön puts väck.

Du vet du Skogling, Jamón Serrano på segt lantbröd och ett glas färskpressad juice på en uteservering uppe i bergen :)

Men du har ju din tjälknöl Johan ;)