Sidor

söndag, februari 21, 2010

Vi lämnade 23 plusgrader...

Då är jag tillbaka i landet igen. Landade på Arlanda igår 20:35 efter 5 timmar och 35 minuter på sätesrad 31, planets allra trängsta men så sparade vi också 300 kr....tack reseledaren ;) Vi lämnade 23 plusgrader för att komma hem till snö och 14 minusgrader, sweet!

Det hela började riktigt bra förra Lördagen när vi landade på Aeropuerto de Gran Canaria och skulle hämta vårt bagage. Plus 30 minuter efter att jag och Markus fått våra väskor kunde vi bara konstatera att Patriks väska inte fanns där på bandet. Att väskan inte fanns där var tack vare Patriks nya "vän" Lennart som tog första bästa mörkblå väska utan att kolla om det var hans eftersom Lennart trodde han var ensam om en mörkblå resväska i världen. Men efter några samtal fick Patrik tag på Lennart som då också märkt att den mörkblå väskan inte var han utan Patriks. Lennart hyrden en bil och dök snällt upp med den hemma hos oss. Slutet gott, allting gott!

Patrik fortsatte med sin tur när det var dax för oss att hämta ut våra tre Cannondale SIX carbon vi förbokat på Free Motion . Patrik fick sin SIX Carbon medans jag och Markus blev uppgraderade till varsin Cannondale SuperSix med SRAM Red, tack för det! Inställd och klar så det var bara för mig att montera mina LOOK pedaler och Garmin Edge 705 och rulla iväg. Jäkligt fint hyr-ställe med en massa fina cyklar, cykeltvätt och internet. Tyvärr höll inte ett par ur personalen lika hög kvalité. Killen vi hyrde av var nog en av dom bättre och lite mer soft men lyckade ändå med att klämma in ett par riktigt sköna bra-att-tänka-på-med-dom-här-carboncyklarna på skön tysk-engelska. Resten av veckan underhöll Patrik oss med dom här tysk-engelska bra-att-tänka-på.
Vädret var väl inte det bästa under veckan, enligt ett äldre på som bodde mitt emot oss hade dom aldrig varit med om sämre väder och dom var här för 7:e året i rad vid den här tidpunkten. Varmt har vi haft det men blåsigt och med slagregn lite då och då. Natten mellan Onsdag och Torsdag drog ett riktigt oväder förbi med vindar på stormstyrka och med snö uppe på bergen. På morgonen hade minst 10 palmer blåst omkull ute på vår gata och vissa av bergsvägarna var avstängda på grund av översvämning. Men vi nötte på hela veckan med cykling i bergen och längs kusten.
Den stora skillnaden mellan Italien och Gran Canaria tycker jag är att här fanns det inte mycket av plattcykling som gick att hitta i dalgångarna i Italien. Kustvägen från Maspalomas bort till Puerto de Mogán var allt annat än platt. Jag fick verkligen slite hårt hela veckan för att orka med dom här fjäderlätta bergscyklisterna, Markus var i en klass för sig själv. Patrik "ryckling" jagade tyskar i backarna hela veckan. Inte en lugn stund för mig.
Fredagens runda upp till Pico de las Nieves(1951möh) var riktigt tuff bitvis och jag hade gärna haft en 27 kassett i vissa av dom riktigt branta partierna. Mina extra kilon gör det inte lättare heller att köra 47 km uppför i ett svep. Men veckan har gått bra och jag är nöjd med allt. Men framför allt har jag haft en riktigt rolig vecka tillsammans med två riktigt trevliga grabbar. Tack Patrik och Markus!
.
..Cran Canaria 2010 - en liten film..

10 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Ha ha ! Klockren film ! Bra bloggat och snygga bilder. Som vanligt. Du kan få låna mina barn och en fru som vill ha middag samtidigt som du bloggar nästa gång. :)

Tack själv !

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Ni hade verkligen osis med vädret. Men ni verkar ha haft det rätt mulligt ändå. Kul att ni körde Pico de la Nieves.
/J

Markus Lindholm sa...

Tack för en bra vecka och fin fina bilder!

Niklas Källström sa...

Tack Patrik! Inga problem, du kan meddela att det blir gröt eller pasta med tonfisk ;)

Vädret var inte bäst men det blev som sagt mycket skratt ändå. Pico de la Nieves stigningen var riktigt fin, synd bara på dimman där uppe.

Tack själv Markus!
Bilden på bara dig blev riktigt bra, nybörjartur du vet ;)

Anonym sa...

Jaha, ytterligare en proffsfotograf i gänget. Verkligen snygga bilder och inte så där överskärpta som Skoglings..... ;-)

Det såg ju rätt mulligt ut trots att ni verkar ha haft en del regn.

Jag såg inga vinflaskor på någon av bilderna. Håller 20:an på att stagnera?

Anonym sa...

Ser riktigt härligt ut, kanonbilder som vanlig.
taskigt att "arrangören" fick snikhojen. synd att ni inte fick med er lite värme hem;)
/Ricke

Niklas Källström sa...

Tack Jocke!
vem är den där Skogling alla pratar om... ;)
Det var bra trots lite regn och blåst. Det var rätt dåligt med vin där nere, hade förväntat mig värre ;)

Tack Ricke!
Snikhoj, Men Patrik fick ju känna på min SuperSIX ett par minuter två gånger i bergen :)
Ja den här vintern är allt annat än rolig här hemma, en riktigt skitvinter!

Veronique sa...

Just nu tävlar jag bort en ABTRONIC X2 på min blogg! Var med och tävla du med :)

Katarina M-I sa...

Sweeet!

Vi var där en vecka förra julen. Första dagen skulle jag och Kasper rulla 2 h, körde ut från Puerto Rico upp mot Mogan och så fortsatte vi... Det slutade med 5h varav 2h konstant klättring upp från Mogan och över berget. Vi frös som svin när vi skulle ner på andra sidan mot Playa Ingles och tillbaka till PR, solen höll på att gå ner nämligen eftersom vi var duktigt snett på tidsmässigt. Idag skrattar vi gott åt den där "rulleturen" och Kasper har lärt sig att det finns något som heter "höjdkurvor"!!!

Niklas Källström sa...

Det är rätt lätt att räkna fel på hur lång tid det kommer ta i bergen. På kartan "verkar" det inte vara så långt men i verkligheten... ;)
Det blev rätt kallt för oss också Katarina :) Vindjackan är rätt fin att plocka fram ur bakfickan när man har 3 mil utför.