Sidor

torsdag, mars 18, 2010

Målet nu är att komma under...

Efter beskedet om operation gick luften ur och cykelträningen har tyvärr legat nere. Nu väntar jag bara in operationen som är nästa Fredag. I måndags var jag upp till Stadium's nya konceptbutik Stadium Outlet för att investera i ny träningsutrustning. Riktigt trevliga priser i den här butiken måste jag säga, ordinarie pris för min kasse var 2230 kr men jag betalade bara 830 kr. Det blev två underställ(hela), walkingskor och en tunn sportdress i funktionsmaterial. Efter operation och fram till att jag får börja cykla igen har jag tänkt ägna mig åt powerwalk som blir skonsamt och bra för läkprocessen. Att köra powerwalk till och från jobbet blir bra, lediga dagar får jag improvisera rundor men två om dagen är tanken.

För att vänja fötter och leder inför min powerwalk-period har jag börjat lite lätt med walk till jobbet på morgonen och buss hem på eftermiddagen. Självklart går det ju inte att bara ta en snabb walk utan att ha någon som helst koll på om jag förbättrar mig. Därför packade jag ner GPS:en(Garmin Edge 705) i ryggans ytterfack för att få start och referensdata att jobba med. Det fattades några meter för att bli exakt 8 km dörr till dörr(hemmet - jobbet). Avverkade sträckan på 1:04:51. Målet nu är att komma under 60 minuter fram till att jag får börja cykla igen. Självklart plockade jag också ut två mellantider så jag vet hur jag ligger till under varje walk framöver. 8 km powerwalk under 60 minuter blir en utmaning!

Att som igår köra med 705:an i ryggans ytterfack är inte helt optimalt, varje gång jag ska plocka fram den för att se tiden förlorar jag tempo och det har jag inte råd med i jakten. Att köra med 705:an i handen är inte heller helt optimalt. Men ett mail kanske löser det här problemet...

4 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Bra där. Kan du inte köra lugna och fina pass på Monarken under läketiden också?
Promenaderna kommer nog vara riktigt fina under sommaren.

Ett tips, lyssna på ljudböcker när du går. Det är riktigt skönt.
/J

Niklas Källström sa...

Ingen cykling, både live och Monark är helt forbidden Johan.
Med ljudbok i lurarna blir det ingen rekordtid ;)

scalpel sa...

Rammstein i lurarna äger....

Niklas Källström sa...

Ska prova med Rammstein nu i veckan, köpte deras hela diskografi på världens största skivbutik, TPB.