Sidor

tisdag, mars 09, 2010

Monark 874E...

Då var första intervallpasset genomfört på min nya investering, Monark 874E - strip. Den levererades i torsdags men blev klar idag. Premiären var tänkt till helgen men när jag packade upp den visade det sig att Monark hade glömt att packa ner styrtappen. Men John Nilson på Monark såg till att styrtappen gick iväg i fredags istället och jag fick min styrtapp i går levererad av Posten. Hade inget racerstyre med 26.0 diameter så jag tog ett rakt mtb styre jag hade liggandes och det blev riktig bra. Fick också på ett par barends ikväll, tack Elin för lånet! För att göra strip-modellen komplett fyllde jag även på med en Fizik Arione CX Sadel, Shimano 105 5502 Octalink vevparti, Shimano 105 5500 Octalink vevlager, Look KEO Carbon pedaler. Ett stort tack till Fredrik Birgersson och John Nilson på Monark som svara på alla mina mail-frågor blixtsnabb. Tack till Mattias också som svara på en massa frågor om vilken Monark-modell som är bäst för min träning.

Mitt första pass på Monarken men skillnad känns direkt, den går så jämt och fint jämfört med min trainer(Tacx Flow). Sen är den också stabil som en järnbalk. Att jag valde en 874E med viktkorg känns så rätt direkt, med viktkorg slipper jag hålla koll på en pendel. Nu är det bara att lägga på vikten och watten stämmer direkt. Idag var det ett KI - kort intervall på programmet, körde 4 intervaller på 360 watt med 3 minuters vila mellan varje. Det fanns krafter till en 5:e intervall men jag nöjde mig så här idag. Med min Monark 874E är jag mer än nöjd!

Så till lite mer allvarliga och tråkiga saker, jag har börja få ont i mina njurar igen och riktigt ont i vänster njure under helgen. Det verkar som 2010 kommer börja lika bra som 2009... Var i kontak med min läkare igår Måndag och nu är en undersökning bokad på Fredag på KS. Jag ska inte måla fan på väggen i förväg men att jag skulle klara mig från en ny liknade operation jag gjorde för ett år sedan ser jag just nu inte tyvärr! Med en operation kan jag glömma allt vad cykling heter fram till i början av Juni. Vilket #¤%&¤ mörker om det blir en ny operation.

8 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Kul att du gillar Monarken. Ni kommer ha mycket skoj tillsammans.

Jag håller verkligen tummarna för att du inte behöver operera igen. Hoppas det bara är en sträckning från när du har släpat runt Monarken i lägenheten.

Nypan sa...

Håller med Johan. Hoppas det inte är så illa.
Grattis till Monarken. Man börjar känna ett visst sug efter en sån maskin själv :-(

Niklas Källström sa...

Monarken och jag fann varandra direkt Johan :)

Vi får hoppas på det bästa johan och Nypan.
Monark är så 2011 Nypan ;)

Katarina M-I sa...

Alltså, OM det nu blir en ny operation så VET du hur det funkar. Öken ett tag, sen är du game igen. Det har du verkligen bevisat under 2009. Inget knäcker dig. Inget.

Ha det gott!

/Katarina

Niklas Källström sa...

Tack Katarina!
Att läsa D I N och en del andra bloggar kommer göra att jag håller motivation uppe att jobba mig tillbaka.

Patrik Skolling Möller sa...

Fyfan. Jag som hört hur operationen går till säger bara FYFAN ! Hoppas det ordnar sig.

-Skogling

Unknown sa...

Vilket galet vackert cykelrum/hörna du har! Imponerande.

Hoppas njurproblemet löser sig enkelt och smärtfritt

Niklas Källström sa...

Tack Patrik och Oscar!

Cykelhörnan är rätt trevlig Oscar :)