Sidor

måndag, september 06, 2010

Cyclocross djup inne i Roslagsskogarna...


Fick sällskap på dagens träning av två snabbingar, Ricke och Gurra...en riktigt vass ¤%&#¤! som precis tog hem svenska veterancupen H30. Skogs- och grusvägar med cyclocross djup inne i Roslagsskogarna likt den rundan jag och Ricke körde förra året. Ricke och jag började med en sväng i fel rikting bort till Ruinstaden för att möta upp Gurra. Den här gången körde vi varvet motsols och Ricke hade letat upp lite nya skogsvägar också. Att köra den här rundan utan en gps är nog snudd på omöjligt om man inte vill köra fel titt som tätt inne i skogen. När kaffesuget började bli stort efter drygt 6 mil dök stället bara upp så där när mitt ute i skogen, Fjällnora frilufsgård. Vilket ställ! pittoresk miljö nere vid vattnet och med trevlig personal. Öppet året om så det här var inte friluftgårdens sista besöket för i år.

Efter ett kort fikastopp rullade vi åter in i skogen igen med sikte på Märsta. Kuperat som den till en början. Branta backar med löst grus slet hårt på min otränade kropp. Började också bli mer och mer sliten så Rickes lilla russinpaket jag fick var en räddare vid 8 mil. Min energitomma kropp sög upp russina på ett nafs. Det kändes som dom bara gick upp i rök innan dom nådde magen. Piggna till och streta på så gott jag kunde resten av rundan, i backarna var jag tvungen att släppa grabbarna för att inte spränga mig. När vi tillslut kom ut på asfalt igen vid Älgesta ett par km utanför Märsta kändes det sååå könt. En rätt-nöjd-känsla spred sig i kroppen. Effektiv cykeltid: 4:34:51, distans: 100,96 km, höjdstigning: 946 meter. Skulle tro att av dom är 100,96 km är nog nästan 80 km skogs- och grusväg. Tack Ricke och Gurra för att ni orkade släpa på mig idag.

2 kommentarer:

Branchstore Kungen sa...

Som vanligt får jag aldrig vara med!! :( Men jag e inte bitter..;)

Niklas Källström sa...

Du är så välkommen!
Å jag går fortfarande bara och väntar på en inbjudan till kvällscykling med du och Jeppe....