Sidor

torsdag, september 30, 2010

Nu lägger vi på ett kol...


Nu lägger vi på ett kol och smyger in löpning lite(mycket) försiktigt i min träning. Att kalla det för löpning nu i uppstarten är nog mest ett hån mot dom riktiga löparna. För mig gäller det att smyga igång riktigt lugnt och försiktigt för att sedan öka successivt. För att få lite ordning och reda på min uppstart kommer jag att köra efter ett kom-i-gång-schema jag hitta på marathon.se. Schemat är på 14 veckor, startar mycket lugnt och bygger på med mer löpning för varje vecka som går. Tanken att börja, komma i gång med löpning har funnits ett tag men inte blivit mer än så då men nu är det dax. Det vore roligt att komma igång så pass bra att jag kan använda löpningen som ett komplement till cykelträningen. Nu snackar vi nästa sommar eller så.

Löpning kräver bra och rätt löparskor så därför fick det bli ett besök på Löplabbet idag för att få hjälp att prova ut en sko som passar mig. Fick fyra modeller från olika tillverkare som alla hade samma egenskaper att välja på. Efter att ha provat alla par bada en och två gånger på löpbandet stod Saucony Progrid Triumph 7 Vizipro som vinnare. Trevlig och kunnig personal som alltid inne på Löplabbet. Det är skönt att bara kunna kliva in i en butik och veta, här får jag professionell hjälp.

Paketet från andra sidan sjön är nu öppnat. Helen har utnyttjat sina kontakter där borta i det stora landet i väst och fixat fram en ny löparklocka åt mig. Den här gången fick jag "nöja" mig med en Garmin Forerunner 310XT. Tack Helen! Tyvärr lyckades jag inte med inställningarna i mitt nya videoredigeringsprogramm så därför får ni stå ut med dom svarta sorgkanterna runt filmklippet. Nästa gång lovar jag bättring.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Men kaffet då?

Niklas Källström sa...

"Men kaffet då" nu hänger jag inte med ?

Patrik Skolling Möller sa...

Den där paketuppackningen skulle alla barn under 8 år gå. En utmärkt instruktionsvideo. :)

Säg mig, vad är det för kniv du använder ? En specialbeställd lättviktsskalpell i titan ?

I mitt nästa liv skall jag försöka hålla lite ordning på prylarna. Du har just bevisat att det går.

Snygga dosor också. ;)

-Skogling

Niklas Källström sa...

Jag gjorde filmen i rent utbildningssyfte för småbarnsföräldrar Patrik :)

Kniven är en Global GSF-15 Skalkniv 8cm.

Snygga ja, men framför allt riktigt sköna.

Anonym sa...

Lägg till lite simträning också så kan vi tampas på Knivsta Triathlon nästa år.

/Mikael S

Niklas Källström sa...

Jag tänkte chocköppna med bomben på Knivsta Triathlon nästa år Mikael :)

Markus Lindholm sa...

Löpning är bra, jag kör 2-3pass per vecka under vintern.

Anonym sa...

Polar har snyggare löparklockor tycker jag men garmin funkar om man får gratis.

/Magnus

Niklas Källström sa...

Snyggare kanske men rent funktionsmässigt läxar Garmin upp Polar rätt ordentligt. Ingen gps i klockan är så 2006 Polar :)

Katarina M-I sa...

Haha, fan vad bra "öppna med bomben". Kul att löpningen är igång nu.

Visst är Garmin ful som stryk, men det är rätt skönt att ha "allt i ett" och inte en massa tingeltangel på skorna;)

Enda nackdelen är att den är rätt känslig. Tappade min på golvet så "glaset" sprack. Till 310:an kan man inte köpa till kardborrearmband, det är kasst tycker jag.

The King! sa...

Sådärja! Då är det dags för lite seriös träning nu då! ;)

Niklas Källström sa...

Att kalla det för löpning nu i uppstarten är nog att ta i Katarina :)

Seriös träning är inget för mig så det överlåter jag åt dig Kungen ;)

Kingen sa...

Jag ska lära dig allt jag kan om löpning..;))

Niklas Källström sa...

Ja det lär gå snabbt Kungen ;)