Sidor

tisdag, oktober 26, 2010

Blodpudding med lingonsylt...


Jag hade tänkt köra ett träningspass ute idag men under uppladdningen framför datorn med en stor kopp kaffe kände jag att det var Monarken som gällde idag också. Det fick bli ett TC10/20 = wattbaserad intervallträning för ökning av mitokondrier(cellens "kraftverk"). 2 x 20 minuter där jag växlar mellan 10 sekunder på min FTP plus 100% och 20 sekunder på 20% av FTP + 5 minuter aktiv vila mellan intervallerna. Syfte med denna träning är att jobba med låga mjölksyranivåer men med extremt hög intensitet. Denna typ av träning ökar uthållighet på submaximala nivåer och kan höja den anaeroba tröskelpulsen något.

Värmde upp 15 minuter där jag ökar effekten lite successivt för att förbereda kroppen på vad som komma skall. Gick igenom hur jag skulle genomföra intervallen både en och två gånger i skallen under uppvärmningen för att vara på det klara. När man väl är igång med intervallen finns inte tid för oklarheter eller att börja tänka eftersom intensiteten är så pass hög fungera inte tänket riktigt så bra. Men så är jag också en enkel människa av den simplaste typ. Allt gick bra och Pulsen gick aldrig över anaerob tröskel vilket är tanken, den bara nudda ett par gånger vid den(184 bpm).

Efter avslutat träningspass blev det lunch, Blodpudding med lingonsylt och råkost(morot, vitkål), äpple och ett glas mjölk, smaskens! Blodpudding är en fantastisk källa till järn och nästan allt järn, ca 20 mg / 100 g blodpudding, är hemjärn som kroppen lättare tar upp. Bra för mig som normal har ett ganska lågt Hb-värde.

6 kommentarer:

Velonavia sa...

Det känns bra inför framtiden att grabbens favvo-käk är just blodpudding...

Patrik Skolling Möller sa...

Gourmanden !!

Jag blir så "kletig" av blodpudding. :)

-Skogling

Anonym sa...

Inte mjölk till blodpudding va?!

Niklas Källström sa...

Kommer nog behöva rätt mycket blodpudding om jag ska få fart på den här kroppen igen Mankan :)

Det här är lyxmat för oss i förorten Patrik :)

Sojamjölk närmare bestämt.

Katarina M-I sa...

Om det var sojamjölk som inte är calciumberikad? Annars är det bättre att inte dricka den till blodpuddingen för optimalt upptag av järn. Käka en bappelsin istället:)
Brukar göra en sallad med vitkål och apelsin till "vampyrmaten" (som den kallas av Emil tre år...)

Blodpudding är fest, det klibbar så gött i gommen!

Niklas Källström sa...

Ej calciumberikad sojamjölk i glaset Katarina. Tack för tipset, sallad med vitkål och apelsin blir det nästa gång.