Sidor

onsdag, oktober 13, 2010

Fjällnora friluftsgård...


Idag var det dax igen för ett distanspass djupt inne i Roslagsskogarna tillsammans med Ricke. Lite kyligt i luften när vi rullade iväg vid 10-tiden men med en stor fin sol på himlen. För dagen hade Ricke inte plockat ut någon gps-rutt att ladda in i GPSen, istället förklar han hur förträffligt minne han har och att rundan var memorerad in i minsta detalj. Som ett brev på posten kom felköningarna inne i skogen, tre totalt han vi med idag. Glada tillrop och roliga kommentarer delades ut så fort något inte gick som tänkt men speciellt vid felkörningarna. Min Garmin edge 705 och framför allt Friluftskartan Pro som jag kör med fick ta en hel del skit från Ricke när vi körde bom. Rå men hjärtlig stämning är roligt.

Tillslut kom vi fram till dagens mål, Fjällnora friluftsgård. Kaffe, cola light och en energikaka avnjöts i inne i värmen. En skogsstig vi missat på vägen upp fick vi hjälp av personalen att hitta fram till med hjälp av karta. Precis som sist är personalen mycket trevliga och hjälpsamma. Stigen(kyrkleden) var en riktigt fining som slingrade sig mysigt fram i gammal tät skog. Krispig och fin i hela kroppen i dag med på slutet, men skogen suger kraf. 90 km total och av dom är max 5 km asfalt, resten är skogs- och grusväg eller skogsstig. Effektiv cykeltid 4: 01:44.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tips på ett välgörenhetslopp som går av stapeln nästa helg. www.aidsloppet.se

läs även vad SvD skriver:
http://blogg.svd.se/maratonbloggen?id=20904

/susanna

Anonym sa...

Lite avundsjuk på dina långa fina höstpass. Själv fick jag nöje mig med 30 min blandat asfalt/grusväg/stig med lampa ikväll. Canyonen går finfint...

/Mikael S