Sidor

torsdag, oktober 07, 2010

Monark 874E premiär...


Regnet ville visst aldrig sluta så vi ställde in pannlampscycklingen men ingenting gjorde det. Istället tog jag tillfället i akt och gjorde min Monark 874E premiär efter mitt träningsuppehåll. Jag hade ju inte riktigt tänkt att börja köra intervaller efter så här få veckor på cykel men jag får nog omvärdera det efter i kväll. ¤%&# vad roligt det här var! Hade nästa glömt hur jämt och fint monarken går oavsett belastning till skillnad från den där %&¤# trainern(Tacx Flow) jag höll på med förra hösten. Det är lite svårt så här i början att vet vilken watt som är rätt när formen är mindre bra som nu. Smög därför igång lite försiktigt med watten så kan jag öka med 10-20 watt per pass till jag hittar rätt istället för att få plocka av vikter under intervallen. Kvällens underhållning blev ett EB – Tröskelintervall 2 x 20 minuter + 15 minuter uppvärmning och 15 minuter nedvarvning. Puls/upplevd ansträngning hamnade inte där den skall så till nästa gång får jag öka med 20 watt så får vi se om jag prickar rätt.

2 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Körde mitt första tröskelpass på cykel sedan april. Inte kul för tröskeln ligger en bra bit under det jag vet att jag kan prestera i god form. Inte många watt de här löparbenen generera i dagsläget...

Men, nu kan det bara blir bättre, eller hur!

Niklas Källström sa...

Ja här kan allt bara bli bättre Katarina :)