Sidor

onsdag, oktober 06, 2010

Varför jag dragit ner på måltidsfrekvens...


Kom hem från jobbet vid 07:30 och klev upp vid 12-tiden. Sover få timmar för att kunna komma i säng tidigt ikväll och på så sätt snabbt vända tillbaka till dag igen. Därför körde jag bara ett litet lugnt mtb-pass för att få komma ut i naturen. Fick ihop 137 minuter effektiv cykeltid genom att snurra runt i endurospåret och lite skogsstigar innan jag rulla hemåt igen.

Kosten är uppstyrd igen sedan en dryg vecka och där jag ska testa att dra ner måltidsfrekvens till max 4 måltider per dag. Energiintaget justeras lite efter vad jag tränar eller om jag har vilodag. Varför jag dragit ner på måltidsfrekvens är för att kunna ha samma antal måltider vare sig jag tränar, jobbar dag/natt eller har vilodag. Sen finns det inte heller någon forskning som säger att en hög måltidsfrekvens skulle vara bättre än att äta få, större måltider. Få måltider ger större portioner som mätter klart bättre än 6-7 mindre. Det är skönt att alltid vara mätt efter varje måltid som jag numera är med den här måltidsfrekvensen.

Frukost: Hvregrynsgröt med äppelmos(osötad) och sojamjölk. 2 skivor pumpernickel med bredbar mjukost(9%), 4 skivor kalkonkött, gurka, paprika och 1 banan.
Mellanmål: SCI-MX Diet Shake(50 g).
Middag: Kyklingfilé med ungsrostad potatis/morot/kålrot, Alpro Soya mat(light) + stark paprikapasta som dipsås och surkål.
Kvällsmål: Kessella med Fun light(jordgubb), frysta jordgubbar(osötade), val- och hasselnöt.

Inga kommentarer: