Sidor

måndag, november 08, 2010

Den är absolut en topp investering...


Dag två i rad med fint väder men för dagen lockade monarken mer än klarblå himmel och sol. För att skoja till det lite extra slog jag till med ett KI 4x4 med höjd effekt. Gårdagens pass kändes lite i låren till en början med ju längre in i uppvärmingen jag kom släppte det i låren. Till dagens 4:or höjde jag med 20 watt eftersom jag klarade 6 stycken 4:or sist. Höjningen kändes perfekt där slutpuls på sista intervallen blev 10 slag över slutpuls på första intervallen.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: den är absolut en topp investering min Monark 874E. Det spelar ingen roll hur mycket effekt man lastar på för den behåller sin jämna gång ändå. Då var det lite annat med min Tacx Flow trainer förra vintern som trots kalibrering gång på gång inte höll jämn effekt under intervallen. Nu med monarken är det bara att lägga på vikterna och effekten förblir stabil intervall efter intervall utan kalibrering. Att innan intervallen börja tänka på om kalibreringen ska lyckas gör inte träningen lättare direkt. Hjärnspöke eller inte...nu är i alla fall ett orosmoment borta med monarken. Skitpass blir det också med monarken men det har nog mer att göra med den som sitter på och trampar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kanonfin blogg! Trampar själv Monark och blev lite nyfiken på vilken mjukvara du anväder. Det ser lite annorlunda ut jmfr med den jag använder som är hämtad från Monarks hemsida.

Anders Ågren
Kolbäck

Niklas Källström sa...

Tack Anders!
Garmin Training Center är mjukvaran jag använder.

Anonym sa...

Okej, jag ser nu att du inte har någon graf för watten. Antar att mjukvaran är till en klocka och inte kopplad till Monarken? Du är en mycket skicklig fotograf!

Mvh

Anders

Niklas Källström sa...

Roligt att bilderna går hem :)

Watt får jag tyvärr inte ut i graf form. Jag loggar allt med en Garmin edge 705.

Anonym sa...

tjena! hur upplevde du att din tacx flow fungerade med wattmätningen? har själv en flow och efter kalibrering tycker jag att den visar för lite watt.. mvh