Sidor

lördag, november 27, 2010

Döds-tjugor vs Niklas 1 - 0...


Idag var det dax igen att testa ett nytt döds-upplägg signerat - Mattias Lundqvist. Döds-tjugor: tröskel ( 100%) i 15 minuter, 4 min på 120 %, 1 min på 150%, 30 sek “all in”. Vila 15 min och upprepa. Det var bara att plocka fram miniräknaren och börja räkna ut rätt watt för varje ökning. För att hålla reda på allt(minuter och watt) skrev jag en lite fusklapp som fick sitta framme vid Monarkens display. Fusklapp är bra att ha för det är inte alltid helt lätt att tänka, räkna rätt när kroppen brinner och skallen närmar sig en explosion. Idag blev det ingen explosion, bara en härdsmälta. Jag kan bara hålla med Johan så som han beskrev dagens döds-tjugor i sin blogg....Ja jävlar i min låda, det där var det gräsligaste jag gjort på Monarken.

Efter 10 minuter uppvärmning var det då dax för 15 minuter på tröskel watt. Redan efter 5-6 minuter in i intervallen kändes det att benen inte var helt 100 efter onsdagens döds-fyror. Första 15 gick bra men sen var det slut på det roliga. 120%(325 watt) i 4 minuter förvandlade benen till mos och det började nu kännas riktigt jobbigt. Det enda jag han tänka innan jag höjde till 150%(410 watt) var att om jag överlever den här minuter får jag vara glad. Jag överlevde minuten ut men sen var det go'natt! Med en obehaglig känsla i kroppen och extremt tung andning var det bara att glömma sista 30 sek med "all in".

Skön vila på 120 watt innan det var dax för en omgång till. Det blev ju inte mindre jobbig direkt på den här intervallen där dom sista 5 minuterna blev extremt ansträngande. Precis som innan var "all in" bara att glömma igen. Döds-tjugor - Niklas 1 -0. Pulsen var lite trög och ville inte riktigt gå upp sista 5 i varje intervall men känslan i kroppen motsvarade ändå 20+ på Borgskalan. Med döds, blir allt så mycker jävligare! Avslutade med 30 minuter nedvarvning idag för att få trampa ur mina sura ben. Efter dusch fick det bli soffan med ett glas chokladmjölk en stund innan jag orka laga till riktigt mat. Nu ska kroppen få vila ett tag från döds-intervaller innan jag ger mig på dom igen. Jag måste få uppleva "all in".

5 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Ha ha ha. Bra kämpat. Jag körde också med fusklapp. Det hade varit omöjligt att komma ihåg de 3 olika motstånden annars.
De vanliga tjugorna kommer kännas som ett barnkalas nu.
/J

Niklas Källström sa...

Tror till och med att vi kan hoppa över uppvärmningen på de vanliga tjugorna :)

Tille sa...

Fusklapp är ett måste vid sånna här tokerier. Jag kan inte räkna eller komma ihåg någonting när jag väl satt igång.

Chokladmjölk - det var ju det jag skulle ha hemma...

Niklas Källström sa...

Chokladmjölk är som gjort att reparera kroppen med direkt efter döds-intervaller :)

Vaktis sa...

inte leka med döden Niklas..