Sidor

söndag, november 07, 2010

Tack Elin...


Mötte upp grabbarna borta hos Ricke vid 9-tiden för dagens distanspass med sikte på Fjällnora friluftsgård för ett kaffestopp. Klart och kallt i luften plus en stor fin sol som börja komma upp och värmde skönt. Som upplagt för en riktigt finrunda på frusna skogs- och grusvägarna upp till kaffestoppet. Men säg den lycka som varar för evigt...efter bara 15 minuter körde jag punka. Lättfixat tänkte jag och plockade fram en flaska Vittoria Pit Stopp som jag tömde utan lyckat resultat Hålet var för stort och all skum bara sippra ut direkt och däcket förblev retligt platt. Det var bara att plocka fram och slänga i en ny slang istället så var saken fix på ett par minuter och vi kunde rulla vidare igen. Det fina vädret och dom frusna skogs- och grusvägarna bjöd på riktigt propaganda cykling av bästa slag upp till Fjällnora och kaffestoppet.

Hemåt lika bra det och nu med en stor sol som blända oss skönt stundtals. Allt rulla på fint och bra fram till 57,96 km då punka två tömde mitt bakdäck igen på några sekunder. Då jag bara hade en slang med mig var det nu rätt dåligt med slangar med 60 mm ventil, sweet! Att det inte skulle funka med en flaska Pit Stop den här gången heller behöver man inte många högskolepoäng för att kunna räkna ut då luften försvann snabbre än snabbt. Men det fanns inte så mycket annat än att prova en Pit Stop igen för det är inte helt lätt att snabbt få tag på en slang med 60 mm ventill mitt ute i skogen. Rätt dåligt resultat den här gången också, däcket såg fortfarande ut som en punkterad lunga efter att jag tömt flaskan. Det var bara att kapitulera och försöka lista ut hur jag skulle ta mig hem där jag stod med pankaksplatt bakdäck mitt ute i skogen...

Taxi var första tanken men efter ett samtal med Elin var jag räddad, hon slängde sig i bilden för att plocka upp mig där vi vek in på skogsvägen. Ricke, Allan och Gustav rullade vidare hemåt och för mig var det bara att börja gå tillbaka till landsvägen där Elin skulle plocka upp mig. Efter att jag kommit ut till vägen blev det inte så värst lång väntan för min innan Elin dök upp. Nu hänger cykeln i garaget och väntar på ny slang till bakhjulet som jag får ta och beställ imorgon. En 40 mm ventilförlängare ska jag också beställa att ha med som "räddare" så jag kan låna slang av dom som kör med sådana där löjligt korta ventiler ;) Tack för idag grabbar så länge det varade.

Tack Elin!

2 kommentarer:

Öijer sa...

Till nästa gång: http://oijer.blogspot.com/2009/05/oijers-cykelskola-komma-hem-trots.html

Niklas Källström sa...

Smart, tack Öijer!