Sidor

lördag, december 18, 2010

Faceplant när framhjulet skar in i...


Äntligen fick jag till ett distanspass ute efter 4 veckor inne på Monarken. Distanspass inne på Monarken är inte direkt någon hit, 2 timmar inne är okej men sen blir det inte roligt längre. Ute blir inte lika statiskt heller som att sitta inne på en orubblig ergometercykel. Vi blev 6 stycken(Ricke, Allan, Morgan, Johan, Jesper å så jag) idag som ville köra ett distanspass innan diverse sysslor på att-göra-listan skulle betas av. Själv hade jag bara fria aktiviteter på mitt schema resten av dagen, sweet! Tungtrampat och spårigt bitvis där plogsvängen eller någon lat bonde inte hade orkat plogat efter snön som fallit dom senaste dagarna. Tungtrampat gör absolut inget eftersom det bara är bra för träningen men att få tvära kast i modden är mindre roligt.

Själv lyckades jag med konststycket att göra en snygg faceplant när framhjulet skar in i plogvallen då jag höll innerkurva. Typiskt nog hade en lattjo buske fått för sig för 10 år sedan att börja växa precis där jag fick min nedslagsplats. En lite rispa på kinden var allt busken lyckades med så det var mest bara att borsta av sig snön och cykla vidare. Hemma och tillbaka vid garaget igen klev jag av cykeln med 3:09 i effektiv cykeltid. Fingrarna hade då börjat bli lite för frusna för att det skulle vara skönt att komma in i värmen igen. Därför är nu bättre handskar prio 1. Har du något fint stalltips på en tumhandske som står pall kylan bra 4-5 timmar så tar jag tacksamt emot tips....


7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för idag, otroligt att du kunde slita dig från Monarken;)
spännande med dessa oplogade småvägar.
/Ricke

Niklas Källström sa...

Ja det här kommer jag få fan för imorgon när jag ska köra intervall inne igen. Monarken ser inte glad ut just nu :)

Unknown sa...

Niklas! Jag har ett par Hestra slalomvantar som är riktigt varma och gosiga. Har använt dom ner till -15°C på distanspass. Ska kolla mer exakt vad vanten heter så återkommer jag till dig.

Johan sa...

Har ni dubbdäck?

Niklas Källström sa...

Inte jag men dom andra kör med dubbdäck.

Anonym sa...

Kanske dax att skaffa dubbisar? nästa gång landar du i den "gula snön", inte långt ifrån igår;)
/Ricke

Niklas Källström sa...

äh, det här var en engångsföreteelse...att cykla ute ;)