Sidor

torsdag, december 02, 2010

Höjde bromskraften med 0,1 kp...


EB 1 x 40 minuter. Fick justera upp min tröskelwatt lite då pulsen plana ut mellan minut 14 och 20, precis som sist. Så jag sänkte kadensen från 85-86 till 84-85 och höjde bromskraften med 0,1 kp och då gav en höjning med 6 watt som gjorde sista 20 perfekt.

Ett återbesök är nu inbokat hos Aktivitus i slutet av Januari för att göra ett nytt Fulltest och Wingate-testet. Att kalla det för uppföljning känns inte riktigt rätt då jag fick avbryta mitt förra efter ca: 12 veckor p.g.a. operation x 2 och sen var säsong 2010 ett minne blott. 6 tunga månader fram till 27 Augusti utan träning gjorde mig inte starkare precis. Så nu ser jag verkligen fram mot mitt andra besök hos Aktivitus och Mattias för att få ett nytt personligt anpassat träningsupplägg utifrån mina testvärden och målsättning säsong 2011.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Framsteg! Kul att få lasta på lite,
Begreppet "lägg i korgen" har fått en ny innebörd.

Ska bli kul å se din fantastiska utveckling, i sommar blir det ju åka av:)
/Ricke

Markus Lindholm sa...

Ska pulsen gå uppåt under hela intervallen? Jag kör ju bara på känsla.

Niklas Källström sa...

Ja Markus, stigande under intervallen om samma fart och belasning hålls. EB körs på den kadens som ger bäst fart med lägst puls/ansträngning. Belastning/watt, den högsta du klarar utan att puls stiger över tröskelpulsen.