Sidor

torsdag, december 16, 2010

Jag hade lyckats förtränga...


Inte blev det något distanspass ute idag heller tyvärr! Snöstorm är väl att ta i men tillräckligt mycket snö och blåst för att få till ett bra distanspass. Tur då att jag har min kära Monark som aldrig tackar nej att få agera bödel. Idag kom jag ändå relativt lindrigt undan med 2 timmar G1 – Grundläggande distansträning med jämn intensitet. Första 45 minuterna med pulsen 5% över aerob tröskel för att tömma kroppen på lättillgängligt blodsocker. Under andra timmen 2 st 30 sekunders spurter på absolut max!!! precis som ett Wingate test.

Kan säga helt ärligt att jag hade lyckats förtränga den obehagliga känslan som sprider sig i kroppen efter ett riktigt Wingate test. Då kommer den obehagliga känsla med lite fördröjning eftersom kroppen behöver några minuter innan den börjar pumpa ut mjölksyran. Idag var det dock ingen fördröjning kan jag lova. Men med kroppen ordentligt igång så slog den obehagliga känslan till direkt. Det tog nog nästan 10 minuter innan jag kände mig okej igen. Sen var det bara 20 minuter till spurt nummer 2 och den blev inte lindrigare den.

Det här distanspasset återkommer nu varje vecka fram till att jag ska ner till Aktivitus igen den 25 Januari. Sista veckan är det ett 5-timmars med 5 spurter, det lär ju bli festligt...
I tisdags blev det inget skrivet här men jag klämde då till med ett KI 4 x 4 innan jag åkte till jobbet för att göra min sista natt av tre. det har varit ganska mycket jobb sista 14 dagarna men nu ser jobbschemat lite bättre ut igen med ledigt fram till julafton. Så tid för träning finns nu i massor eftersom jag är helt okfri dom här dagarna. Inga måsten, bara pleasure.

Inga kommentarer: