Sidor

onsdag, januari 19, 2011

5% över aerob tröskel...


Vilken bra tajming av mig att vara ledig idag när vädret och solen var på topp! Ledig imorgon också och på Fredag börjar jag inte förrän 12:15 vilket gör att jag hinner köra träningen innan jag måste rulla iväg till jobbet för ett pass. Nu är det riktigt fint på vägarna igen efter några dagar med plusgrader och regn. Dock är dom allra minsta vägarna ute på landsbygden lite isiga i dom skuggiga partierna i skogen men med tungan rätt i mun går det att hålla bra fart där också. Träningen idag bjöd på ett drygt 3 timmar långt G1 - Grundläggande distansträning med jämn intensitet. De första 45 minuterna med pulsen 5% över aerob tröskel för att tömma kroppen på lättillgängligt blodsocker. Passet innehöll också 3 stycken 30 sekunders spurter på absolut max, precis som ett Wingate test. Ett bra pass där jag blev lite matt i benen på slutet av träningen men inte värre än att jag kunde hålla tänkt tempo ända hem. Nu är det bara att ladda om för imorgon får jag sällskap på träningen av Ricke som också är ledig. Planen är ett kaffestopp någonstans uppe i Roslagen...

6 kommentarer:

Tille sa...

De där spurterna kan sluta illa på isiga vägar. Ta det försiktigt.

Niklas Källström sa...

Jag körde bara spurterna ute på dom större vägarna där isen är borta. Spurt på småvägarna skulle nog sluta med en marksyning och det onödigt.

Kungen sa...

Är det min kasett??

Niklas Källström sa...

Den där har du inte råd med ;)

FAttigKungen sa...

Nej..har ju inte KV!

Niklas Källström sa...

Pengar är inte allt Kungen.