Sidor

söndag, januari 02, 2011

Du orkar mer än du tror...


Efter att ha gjort en okulär besiktning av vägarna när jag gick till COOP kunde jag snabbt dra slutsatsen att snöröjarna hade lyst med sin frånvaro sedan snön föll natten mellan Fredag och Lördag. Att vingla omkring ute i snömodden med bilarna passerande precis till vänster om en känns väl inte så värst säkert Därför tog jag det säkra före det osäkra och ställde in dagens distanspass ute för att köra ett intervallpass inne på min ögonsten. KI 4 x 4 med 3 minuter aktiv vila på 100 watt. Höjde effekten med 10 watt igen. Körde passet med lite energi i kroppen igen för optimal träningseffekt, train low, compete high. Mattias Lundqvist förklarar....detta skall i teorin fungera men i praktiken är det inte alltid så. T.ex. på KI kan det vara mycket svårt att få upp puls när man är låg på energi. Men det kan också vara så att du håller uppe tempot bra fast pulsen är lägre än vanligt beroende på att det gått så lång tid mellan mat och träning. Kan du hålla normal fart (i förhållande till din kapacitet) så gör det inget om puls ligger lite lägre.

Precis som det blev för mig idag, höll uppe tempot bra fast pulsen blev lite lägre än vanligt. Med känslan jag hade i kroppen i slutet på 4:e fyran borde jag orkat en 5:e minut också. Alltså hade jag orkat 6 minuter på 4:e fyran, det handlar mest om vilja till att börja med. Eller som Mattias Lundqvist skrev i mitt träningsupplägg: Du kommer märka att du orkar mer än du tror och total utmattning inte är något man vill utsätta sig för på varje pass.

Dagens energiintag avslutades med en riktigt favorit när det gäller kvällsmål. Rör ihop Fun light jordgubb med en burk 250 g Kesella lätt 1% till en jämn smet. Frysta osockrade jordgubbar mjukas upp lite lätt med en kort stöt i micron. Mosa också sönder jordgubbarna innan dom hamnar i smeten. Avsluta med att hacka nötter av valfri sort och strö de grovt hackade nötterna över smeten, ät och njut!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kesella med funlight, det är grejer det!

Håll er i skägget alla Armstrongs wannabes, snart kommer Brunnsan-kungen.

Niklas Källström sa...

Stora ord där, men skrapar man bara lite på ytan märker man att dom saknar riktig tyngd eller mening :)
Men det visar sig i vår ute på Ekerö ;)