Sidor

måndag, januari 03, 2011

Hestra - Glove system...


Lugnt på träningsfronten här idag så jag passade på att ta en sväng in till Stockholm för att hitta varmare handskar till distanspassen. Satt kursen direkt mot Hestra - Butiken på Norrlandsgatan 12, vilken butik! Fullsmetad med handskar från golv till tak för alla möjliga aktiviteter som finns att hitta på. Expediten som hjälpte mig kunde sin sak, handskar för cykling han jag bara säga innan han kontra med några frågor, -nivå/intensitet på cyklingen? -hur länge tränar du? Det är rätt skönt när personalen vet vad jag behöver och inte tvärtom som i vissa fall. Han plocka direkt ihop en 3-lager kombination som skulle täcka mina behov. Provade alla 3 lager i storlek 10-11 för att hitta rätt och alla lager tillsammans. 10 minuter senare var jag ute ur butiken igen med känslan att mitt handsk-problem är löst. Men jag återkommer med en rapport när jag testat kombinationen live ute på ett distanspass....

3 lager håller värmen
HESTRA GLOVE SYSTEM bygger på samma tanke som när du har flera lager funktionsplagg på kroppen. Genom att använda flera handskar kan du reglera temperaturen.

1)Närmast huden bär du en liner som transporterar bort fukt och skapar värmande luftlager kring huden. En tunn liner i fingermodell innanför grundhandsken ökar värmen med cirka 20 procent.

2)Grundhandsken är den du använder mest. Den håller värmen vid normal kyla och ger bra skydd mot vind och väta. Även i skidbacken kan du komplettera grundhandsken med liner och skalhandske för mer värme.

3)Vid sträng kyla bygger du på med en skalhandske ytterst. Ännu ett lager av luft skapas, vilket isolerar. Med liner och skalhandske ökar du isoleringen med cirka 50 procent jämfört med om du bara har en grundhandske.

Merino Wool Liner

Varmt och tunt foder i merinoull. Perfekt extralager vid kallt väder för ökad värme och komfort. Ull är känsligare än syntet, hantera handsken varsamt så håller den längre.

YTTERMATERIAL 100% merinoull. Tål maskintvätt.
DETALJER Dragsnodd vid mudd för enklare påtagning.

Windstopper Action

Mjuk och smidig handske med Windstopper och slitstarkt getskinn.

YTTERMATERIAL Ovandel i vind-, vattentät och ventilerande Gore Windstopper Action Softshell. Innerhand i getskinn. Clarino förstärkningar.
ISOLERING Thinsulate.
FODER Bemberg/polyester.
DETALJER Dragband med engreppsspänne.

Seam Sealed Shell Mitt

En skalhandske som bör ligga lättillgängligt i packningen på fjällturen. Tar liten plats när den är ihoprullad och värmer och skyddar handen väsentligt när den tas på. Går att kombinera med flera av våra foder. Fungerar även utmärkt som en överdragshandske.

YTTERMATERIAL Vind-, vattentät och ventilerande 3-lagers HESTRA Proton polyamidväv. PU-material på handens insida.
DETALJER Snölås. Dragband med engreppsspänne. Karbinhake. Tejpade sömmar. Handcuffs.

7 kommentarer:

Ecke sa...

Det där ser riktigt bra ut! Ska nog besöka den där butiken.

Anonym sa...

När enbart grundhandsken känns för kallt och grundhandsken pluss liner blir för varmt, testa med grundhandsken och vanliga sommarcykelhandskar.
/Jonas

Niklas Källström sa...

Butiken är verkligen värd ett besök Ecke, rena guldgruvan :)

Precis Jonas, det var de just det som var fördelen med en 3-lagers handske enligt försäljaren. Ett komplett system som enkelt kan anpassas efter rådande förhållanden.

STIZZE sa...

Det där ser riktigt bra ut, vad fick du betala för hela kittet?

Niklas Källström sa...

1390 kr

Tille sa...

Det där blir nog bra. Jag har kört med ett eget liknande system både till cykling och skidbestigningar/klättring. Det blir galet varmt med alla lager.
Skulle rekommendera att skalhandsken köps lite "för" stor för att underlätta växling.

Niklas Källström sa...

Skalhandsken köpstes lite "för" stor, en storlek just för att underlätta växling Tille.