Sidor

onsdag, januari 05, 2011

IKEAs skärbräda Dräll...


När jag parkera cykeln i garaget nu i kväll efter jobbpendlingen upptäckte jag att skärmförlängaren på framskärmen inte mådde så bra. Det verkar som den senaste upplagan av IKEAs skärbräda Dräll inte är av lika bra kvalité som första generationens Dräll. Kompislappen på bakskärmen är nämligen tillverka av första generationens Dräll och den känns mer mjuk/seg men ändå med bra spänst. Den är nu inne på sitt tredje år som kompislapp och visar inte några tendenser till utmattning. Men jag har ett par okapade Dräll liggandes här i garage som backup så det får väl bli lite skärm-meck efter jobbet i morgon kväll. Den nya ska också få en uppdaterad design för att kunna göra jobbet bättre. Har ni lite tur kanske det dyker upp några bilder här i morgon när en skärmförlängare blir till...

5 kommentarer:

Tille sa...

Det där var nytt! Har inte sett det hos någon tidigare. Hur gjorde du hålen i skärbrädan?

Nypan sa...

Kanske därför dom kommer i två-pack :-)
Fast det där med att nita fast dom verkar onödigt jobbigt. Jag kör med fyra små hål och buntband igenom. Lätta att klippa av när det är dags för byte.
Kanske borde starta en tråd på HappyMtb- Visa din kompislapp.

Niklas Källström sa...

Med borr Tille. Men jag ska ge den nya skärmförlängaren en chans också innan jag dömmer ut Dräll.

Det hade jag inte tänkt på Nypan men så är det nog tänkt med två-packen :)

Nu blir det insexskruv med mutter och stor bricka för att bättre hållbarhet.

Markus Lindholm sa...

Exakt samma sak har hänt med min kompislapp som är tillverkad av samma skärbräda fast röd. Jag har skruvat min och använt stora brickor.

Niklas Källström sa...

Precis så har jag också gjort(skruv + stora brickor) Marcus med den nya.