Sidor

tisdag, januari 11, 2011

Jag hade riktiga skit-lår idag...


Det var som upplagt för en perfekt dag med ett fint distanspass tillsammans med Ricke om det nu inte varit för mina ruttna ben... Enköping tur och retur var planen när vi rullade iväg precis innan 10 från mitt garage. Men redan vid bron över Garnsviken som går svagt uppför fram till Pilsbo-rondellen kändes det att jag hade riktiga skit-lår idag. Så fort jag fick lägga lite extra kraft på pedalen som uppför kändes det skit ända in i lårmuskelns inre. För att gör förträfflighet till perfektion drog jag till med en framhjulspunka strax före Erikssund och gjorde det hela lite festligare. Då passade jag också på att ta mitt sunda förnuft till fånga och inse lårens begränsade kapacitet i dag. 9 mil till med dom här låren kändes inte rätt så jag bestämde mig för att avbryta helt enkelt och vända hem för att reparera låren istället. Efter 90 minuters cykling var vi tillbaka vid mitt garage igen där jag klev av medans Ricke nötte vidare själv ett par timmar till. Direkt efter dusch körde jag lite lätt i 60 minuter med Cefar:en. Tänkte också skicka på benen rejälare stöt innan jag går och lägger mig så ska vi se hur låren mår imorgon...

Sen vill jag bara hylla den fina uppfinningen punkaspray. Han plocka av(helt i onödan) framhjulet innan jag kom på att jag hade en flaska Pit-Stop i sadelväskan. Att stå där längs vägkanten i kylan och mecka slang känns mest jobbigt när en flaska Pit-Stop gör grejen på en grisblink. Med slangen helt tömd på luft är det bara att tömma flaskans innehåll(vilket tar max 10 sekunder) och cykla vidare direkt då flaskan innehåller både luft och lagningsgegga. Visst vill man byta slang där ute går det också bra men jag gör det hellre i ett varmt garage medans jag dricker en kopp gott kaffe och lyssnar på lite radio men där är vi ju alla olika. ICAs pulverkaffe är ett måste om jag inte skrev det.

6 kommentarer:

Haningerox sa...

Icas pulverkaffe??!!
Du är galen

Nypan sa...

Fast det var inte sådär jättemulligt idag, även om dom riktiga vägarna var rätt OK. Blåsigt och isigt. Var själv ute i tre timmar och 38 minuter, vände vid Bålsta men får väl också sikta in mig på Enköping nästa gång. Det är ju ändå sveriges närmaste stad.
/N

Anonym sa...

Vettigt beslut Källis, du är ju mänsklig;)

+1 på blåsigt, blev drygt 3 timar solorunda Arlanda-Trosta sen blåsiga fälten mot Väsby, men sen;)
var det fulla segel hem.

Ny Enköpings-attack snarast!

/Ricke

Niklas Källström sa...

Jag tror du har missat något Peter :) Jag har provat det mesta och ICAs slår det mesta.

Blåsigt och isigt absolut Nypan men den här vintern verkar bli seg så det är tyvärr bara att köpa läget. Det var betydligt skönare när vi cylade upp till Alsta Trädgårdar för en fika :)

Kanske Enköping till helgen då Ricke...
Mänsklig eller så börjar jag helt enkelt bli gammal och trött :)

Johan Mölleborn sa...

Icas espressobönor är också riktigt bra. När jag blir stor ska jag också cykla utomhus.

Niklas Källström sa...

Icas espressobönor får bli den dagen jag skaffar en sådan där avancerade kaffemaskin....
Bli inte stor Johan, utecykling har inte en chans mot Monark inne ;)