Sidor

måndag, januari 31, 2011

Mitt nya träningsupplägg...


Mitt nya träningsupplägg från Mattias, Aktivitus kom igår kväll och jag har ägnat morgonen åt att läsa igenom allt från sida 1 till sida 37. Det märkt att träningen kommer att skruvas upp en nivå vilket är självklart för att bli bättre, och bättre vill jag bli. En stor fördel med hela upplägget är jag kan bestämma helt(nästan) vilka dagar jag vill/kan träna och vad. Just det här är riktigt bra för mig som jobbar skift där ingen vecka är den andra lik. Att varva högintensiva med lågintensiva träningspass för att klara av att genomföra passen som tänkt kommer bli än viktigare nu. Mattias lagt in en del nya pass eller en ny variant på ett pass jag haft i mitt förra träningsupplägg vilket känns riktigt positivt.

Jag är väl medveten om att det kommer ställas högre krav på mig nu att ta hand om benen bättre mellan passen än vad jag gjort senaste tiden. Det här med att stretcha efter träningen har det väl varit lite si och så med från min sida. Lika så att använda min Cefar MYO XT efter att jag drog igång träningen igen i höstas. Cefar:en gör verkligen underverk på trötta/slitna ben. Brukar bara hålla mig till tre program då det endast är bättre återhämtning jag vill uppnå med den. 60 minuter med programmen Aktiv återhämtning, Massage/Drainage och Cirkulationsökning gör benen som nya igen.

Med start idag och först ut från nya trängsupplägget blev ett KI 1 x 6 med 4 minuter aktiv vila på 100 watt. Tufft? Ja! Men mest på grund av att mina distanspass satt kvar i benen. Tyvärr fick jag vilka ner mig på 6:e och sista fyran med att sänka kadensen från 100 till 90 för att inte gå sönder helt. Men det är bara att ladda om för imorgon är en ny dag med nytt intervallpass på Monarken, life is great!

8 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Var köper du nya plattor till din Cefar?

Kul med nytt träningsupplägg:)

3 x 20min, najs!
Är inte riktigt där, det fattas 10 min på den sista intervallen!

Niklas Källström sa...

Plattor köps på Apoteket.
3 x 20 är fint men bättre blir det, 6 x 15 och 4 x 20 dyker också upp ;)

Johan Mölleborn sa...

Oj, 6x15 och 4x20 är fan hårt.

Niklas Källström sa...

Pigga ben är nog rätt bra inför dom där passen Johan :)

Eric sa...

Verkar finnas en del som har en Cefar Myo X2. Skulle du kunna ge en recension? Jag får ofta stumma ben och mycket muskelknutor och funderar på om en sån här kan hjälpa till. Så det är främst for blodcirkulation och att lösa upp muskelknutar.

Tille sa...

"Välja fritt vilka dagar..."
Du vet att det fortfarande bara är 7 dagar per vecka?

Katarina M-I sa...

Jag har en cefar som bara ligger.

Skulle kanske fixa nya plattor och köra lite återhämtning:)

Får reka apoteket.

Niklas Källström sa...

Kommer Eric...

Nöter i det tysta Tille :)

Har Apoteket inte hemma tar dom snällt hem det man vill ha. Återhämtning är fint Katarina :)