Sidor

torsdag, januari 20, 2011

Proffsbad...

Jag och Ricke rullade iväg från garaget vi 10-tiden med siktet inställt på Rimbo för en kopp kaffe. Mina ben kändes inte så pigga när vi rullade iväg efter gårdagens distanspass med all in-spurter. Men tempo var inte hårdare än snacktempo så jag överlevde backarna där det var värst för mina ruttna ben. Vi valde att ta oss till Rimbo via alla pittoreska småvägar som slingrar sig upp och ner, fram och tillbaka i landskapet mellan bondgårdar och hästhagar. Mindre isig vägbana än förväntat trots mycket skog. Kaffestoppet blev på Rimbobiten i Rimbo, mysigt ställe med trevlig personal. Två koppar kaffe och en Cola Zero slank ner i strupen innan vi rullade vidare hemåt igen. Efter att ha haft vinden sida mot upp fick vi nu njuta av sida med hem vilket gjorde resan hem rätt behaglig tills vi passerade Arlanda då jag började bli rätt trött. Det var riktigt skönt att få kliva av cykeln och parkera den i garaget.

Effektiv cykeltid 3:24 och inga kolhydrater under passet bara 3 flaskor vatten med High5 Zero. Direkt uppe i lägenheten blev det ett stort mugg chokladmjök för att kunna ta ett proffsbad innan jag började med maten. Ett proffsbad för er som inte hänger med är att köra med heal click. Heal click = varmvattnet står på för fullt hela tiden medans man med hälen reglerar vattennivån i badkaret. När vattnet når ytspänningsnivå plockas hälen bort från propphålet och vattennivån får sjunka 5-10 cm innan hälen täpper till propphålet igen och när vattnet når ytspänningsnivå igen plockas hälen bort å så jobbar man på till man är mjuk och fin av varmvattnet. Där har ni ett Proffsbad så hem och testa nu. Sen blev det mat och soffan ett par timmar innan jag fick masa mig ut i köket igen för att meckade ihop två matlådor till imorgon så jag överlever en dag på jobbet.

6 kommentarer:

Martin S. sa...

Dubbdäck på va?

Niklas Källström sa...

Dubbdäck på Martin, säkrast så.

Markus Lindholm sa...

Gammal mjölk :)

Jag som fått mig itutat att proffsen badar kallt.

Niklas Källström sa...

Tyckte det smaka lite annorlunda igår Marcus :)

Bada varmt är det senaste från testlabbet i lägenhet 297 :)

martin sa...

Bah.. jag har ju hört att det är längre västerut som proffsbadandet har sitt ursprung, vet hut!!

Niklas Källström sa...

Västerut...? Grundaren till proffsbad finns på Norrbackavägen :)