Sidor

tisdag, januari 04, 2011

Succé eller fiasko...


Direkt jag vaknade slängde jag ett öga på termometern och tänkte, här ska testas handskar. Minus 16 då och när det börja dra ihop sig för träning stod termometern på drygt 10 minus. För att verkligen se vad handskarna går för bestämde jag mig för ett distanspass på landsväg som ger fin kall fartvid en dag som idag. Förstärkte även på underkroppen med ett par tajta skalbyxor som skydd mot fartvinden. Bara benvärmare och kort cykelbyxa kändes lite kallt idag, åtminstone för en tunnis som jag.

Jag rullade iväg straxt efter 11 rätt spänd på hur det här skulle sluta, succé eller fiasko...? Började nästa direkt känna efter om jag kunde ana några kalla fingrar där innanför mina 3 lager Hestra. Efter bara 5-10 minuter tyckte jag mig kunna känna en början till två kalla tummar och tänkte direkt några mindre positiva tankar om Hestra. Men det behövdes bara 5 minuter till och en uppförsbacke för att jag skulle förstå att jag hade köpt världens bästa handskar. Nu spred sig kroppsvärmen skönt där inne i handsken och resten av träningen blev en varm historia för händerna. Alla 3 lager sitter och passar perfekt. Lätt att greppa styret eller reglagen oavsett position sittande eller stående. Den här 3-lager kombinationen jag valde kostar 1390 kr och det är den verkligen värd. Jag är mer än nöjd med mitt köp!

Dagens träning bjöd på grundläggande distansträning med jämn intensitet där de första 45 minuterna kördes med pulsen 5% över aerob tröskel för att tömma kroppen på lättillgängligt blodsocker. Resten av passet kördes lugnt med puls på FatMax(80%) eller strax under. Två spurter* på absolut max hade jag också att köra idag under passet. Men det blev bara en då jag började blöda näsblod direkt efter första spurten och då kändes inte en andra spurt helt rätt att dra igång. Höll mig istället till det lugna tempot resten av passet och fick ihop 2:51 i effektiv rulltid.

*
Vissa pass (märkta med ¤) skall innehålla ett antal 30 sekunders spurter på absolut max. Dvs kör så fort du kan i 30 sekunder!!!! Precis som ett Wingate test. Dessa skall spridas ut under den andra och tredje timman och du skall köra minst 10 min G1 mellan varje spurt. Dessa spurter gör VÄLDIGT ont i benen!!!
(Mattias Lundqvist, Aktivius)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt mannen, äntligen ute!
ser att du rullade förbi mina barndomstrakter;) nice.

Näsblod? why?

hoppas vi kan ta en vända på Lördag?
/Ricke

Niklas Källström sa...

Lördag bokad!

Kylan kanske var boven till näsblod för nu är näsan tät och fin igen.

Ecke sa...

1390:- är inga pengar om man kan klara 3h distans i -10º

Niklas Källström sa...

Helt rätt Ecke. Sen går det ju också att få ut 3 olika handsk-kombinationer som täcker höst-vinter-vår temperatur.