Sidor

lördag, februari 19, 2011

Låg kadens verkar vara min grej...

Helt klart en favorit bland alla mina olika pass i träningsupplägget jag hunnit med att köra än så länge. EB-intervall där jag jobbar med låg kadens. 3 x 20 minuter(4 minuter på 80kadens, 2 min 70k, 2 min på 60k, 6 min på 50k, 2 min på 60k, 2 min på 70k och 2 min på 80k) med 10 minuter aktiv vila mellan intervallerna. amma kadensvariation på alla tre intervallerna och samma effekt. Det här med låg kadens verkar vara min grej då lägst puls på alla tre intervallerna kom vid 50 kadens och högst vid 80 kadens trots samma effekt. Bäst upplevd känsla i kropp och ben hade jag vid 70 kadens i varje intervall. Nästa vecka och tre veckor framåt har jag ett "vanligt" EB-pass/vecka och då ska jag testa att köra med 75 kadens så ska vi se om inte det ger lägst puls och högst effekt under längst tid...

Har redan börjat lite smått att söka efter fina rundor som vi kan köra under vår vecka nere på Gran Canaria. Den här rundan vore något att öppna veckan med eller vad sägs om 187, 85 km och 9433 meter i total stigning, sweet!

5 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Ska du också börja larva dig med Canarias, sol och bergscykling? Vilken skitblogg.

Niklas Källström sa...

Jo jag vet att söl och bergscykling är trams men dom andra tvingade mig att följa med. Hoppas vi får regn :)

Anonym sa...

Skärmdump;)

FitKungen sa...

Fasen va klena armar du har!

Niklas Källström sa...

Bättre med tunna och hårda än stora och mjuka :)