Sidor

onsdag, februari 16, 2011

Tänker rätt men det blir så fel...

Ännu ett pass avklarat den här veckan och nu är det "bara" tre intervallpass kvar att köra innan veckans slut. Som det känns här och nu så spar jag mina båda EB-pass som är kryddade med * eller % till helgen. Dagens intervallpass då, KI 6 x 4 minuter med 4 minuter aktiv vila på 100 watt mellan varje intervall. Efter frukost lag jag mig sängen igen och mjukade upp benen med Cefar:en(Massage/Drainage) i 40 minuter så det var som upplagt för succé om det inte vore för....tänker rätt men det blir så fel....jag gjorde det igen! Allt kändes så fint under uppvärmningen och i mina nymusklade ben fanns nu inga spår av gårdagens träning. Drog igång första intervallen och när den var över efter 4 minuter kändes det lite väl ansträngt i kroppen för att bara var första intervall. Efter andra började jag fan bli förbannad att det redan kändes så ansträngt. Efter 4:e var jag mer eller mindre kokt och beslöt mig för att sänka belastningen 15 watt för att orka med dom två sista intervallerna också. Tog mig igenom 5:e och 6:e 4:an också men inte med marginal. Rundade av med 15 minuter lugn tempo innan jag fick hoppa av Monarken.

Kunde inte förstå varför det kändes så ansträngt, rätt belastning var det i alla fall. Men i duschen kom en tanke smygandes på vad som kunde vara roten till det onda. Tanken besannades efter en snabb titt i min träningslogg(Garmin Training Center) i datorn, fel kadens! 110 istället för 100 kadens....inte konstigt att det kändes som det kändes idag. Så här efteråt kan man ju undra hur jag kom fram till 110 kadens just idag? Tokigt blev det i alla fal. Jobbigt också eftersom samma watt ger minskad verkningsgrad men högre syreupptag vid 110 kadens jämfört med 100 kadens. Sen är 110 kadens på KI inget för mig eller mer vetenskapligt... -110 kadens är inte optimalt för dig för att utveckla högsta möjliga effekt på KI(Mattias Lundqvist).

4 kommentarer:

Per Kumlin sa...

Du lyckades inte göra som jag i alla fall. Råka ställa in Monarken på 1kp för mycket.
Var på mitt första morgonpass och jag börja undra om det skulle kännas så här tungt förre frukost...

Niklas Källström sa...

Jo då, den grejen har jag också lyckats med och man känner sig löjligt svag :)

BowlingKungen sa...

Kluuuuumpeduns!! ;)

Niklas Källström sa...

Jo jag vet Kungen, lite som vanligt alltså ;)