Sidor

söndag, mars 13, 2011

Med skyltspurter blir det mysigt värre...

Idag Söndag bara en lugn runda själv på dryga 2 timmar med 3 stycken maxsprint på 60 sekunder från låg hastighet på tyngsta växel. Nu blir det bara ett pass till innan jag/vi drar iväg till värmen och bergen på Gran Canaria på Onsdag.

Igår Lördag drog jag, Ricke och Vindal som tänkt västerut för ett kaffestopp av klass. Vi rullade iväg från mitt garage vid 07:30 för att hinna med rundan eftersom jag behövde vara tillbaka senast 13:00. Vi fick verkligen göra rätt för oss innan vi fick njuta av vårt kaffe då det var rak motvind bort till Enköping. Västlig vind i 10 sekundmeter bort mot Enköping känns bra i benen och kryddar man det sen med skyltspurter blir det mysigt värre! Det var rätt skönt att få stappla in på Konditori Drott i Enköping med trötta ben för kaffe och en Cola Zero. Välbevarad, traditionsrik cafémiljö, mycket nära järnvägsstationen. Hög kvalité på bakverken och mackorna. Ett ställe att slå vakt om!

Om det var jobbig dit så var det mer lätt cyklat hem med vinden i ryggen. Vi flyg fram över fälten ut från Enköping i 40 km/h med ett leende på läpparna. Ricke satte in två riktigt vassa ryck och knep dom två sista skyltspurterna så dagen slutade 3 - 3 mellan oss. Effektiv cykeltid 4:55, ingen energi intogs under passet bara 4 flaskor vatten med High5 Zero.

4 kommentarer:

FitKungen sa...

Jahaja..nu börjas det igen! Dom klassiska fikarundorna med lite cykel och mycket fika!!

Niklas Källström sa...

Det är det vi motionärer lever för :)

Anonym sa...

Cyklar dom stora vägarna till Enköping? Är det inte mycket bilar där? Verkar vara fint väder. Jag cyklade en runda i söndags. Just under den härligt regniga eftermiddagen :-(

/Mikael S

Niklas Källström sa...

Det är lugnt med bilar på gamla E18 och efter Enköping är det stendött sedan nya motorvägen blev klar. Bred fin väg så det går att ligga i bredd och snacka skit hela vägen :)