Sidor

tisdag, april 12, 2011

Blev ett par kära återseenden...

Dåligt värre med fart och uppdateringar här i bloggen nu men jag rör på mig i det tysta här bakom. Igår körde jag ett EB pass inne på Monarken. Varmt värre blev det trots två stora fläktar men utan minusgrader utanför fönstret är det lite mer svårt att få ner temperaturen inne under intervallpassen. Då var det annat i vintras, 13-14 grader inne var ingen match att hålla trots hårt arbete.

Idag körde jag ett distanspass tillsammans med Ricke. 5 timmar G1 – Grundläggande distansträning med jämn intensitet. De första 45 minuterna i ett lite hårdare(5% över aerob tröskel) tempo för att tömma kroppen på lättillgängligt blodsocker för att sedan gå över till ett mer lugnt tempo. Idag skulle jag också köra 10 stycken 6 sekunders igångdrag och en 20 minuters EB-intervall under distanspasset.

Detta innebär 6 sekunders maximal fartökning på ABSOLUT MAX från ca 5 km/h på medeltung växel. Startar på 40 kadens och öka allt som går under 6 sekunder utan att växla. Stå/sitt varannan gång. EB-intervallen ska köras under sista 90 minuterna. Dock skall alltid sista 20 minuterna köras med G1-puls(75-82 %).

Blev ett par kära återseenden under dagens runda, Hakungebacken, knarkfabriken och fettavskiljaren. "knarkfabriken" är egentligen kokosbollsfabriken borta vid Roslagsstoppet där det alltid står stora säckar med vitt pulver i utanför fabriken. "fettavskiljaren" är egentligen luft/vatten på Staoil i Åkersberga som är ett givet vattenstopp när vi passerar där. Hakungebacken kändes mest löjlig idag efter att ha upplevt “The Valley of the Tears” med 10 km i över 10% stigning/snitt som också innehöll 2 km med över 15% i snitt och ett par med över 25% nere på Gran Canaria för ett par veckor sedan. Ricke som hade tid att passa vek av när vi kom tillbaka till Märsta igen efter 3:45 så jag körde sista 1:15 själv. Efter att ha kört min EB-intervall började jag känna mig lite matt i benen men ett riktigt bra pass ändå. Kanske inte så konstigt heller eftersom jag inte tillförde kroppen någon energi under passet utan bara fyra flaskor vatten med High5 Zero. Imorgon ska det limmas tubdäck som inte blivit gjort. Tänkte också jobba lite med att förbättra min sittposition på tempocykeln men mer om det och limningen imorgon här i bloggen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad brukar du ha för medelfart på långpassen? Vilken Canyon är det Ricke kör på?

/Mikael S

Niklas Källström sa...

Distanspassen styrs mer av intensitet(kadens, antal spurter, osv...) än av km/h. Men för dagen tror jag det slutade med 30 km/h snitt.

Det är Jonas Ljungblads speciallackerad Canyon Ultimate CF Team för 100-års jubilerande Giro d´Italia.