Sidor

tisdag, april 05, 2011

Knappt styrfart på min sista spurt...

Kanske inte bästa uppladdningen inför min tempopremiär imorgon men fram till VR är det träningsupplägget som är prio 1 så får det bli som det blir på SMACK-seriens tempo. Efter VR blir det enbart fokus tempocykling. Så idag rev jag av för mig ett nytt intervallpass TCSI -Extrem spurtintervall. Syftet med TCSI är att skapa akut syrebrist i den arbetande muskeln. Målsättningen med varje spurt är att köra så fort jag kan i 30 sekunder. Det är bara att satsa allt från början till slut och spara mig inte för att orka hela spurten eller alla spurterna under passet! Det gör inget om jag knappt har styrfart på min sista spurt, huvudsaken är att jag gett allt varje gång! Har du kört ett Wingate-test på Aktivitus så vet du hur det skall kännas.

Eller som Mattias skrev i mitt träningsupplägg, -Du får en ökad uthållighet och bättre fettförbränning med en mycket liten insats i träningstid. Nackdelen är kraftigt obehag av träningen. Känns detta pass inte extremt obehagligt har du inte tagit i tillräckligt...


Så på schemat idag stod ett TCSI med 5 st 30 sek spurter med 6 kp belastning följt av 4 minuter aktiv vila där jag låter pulsen sjunka så mkt som möjligt mellan varje intervall.


Vidrigt pass ja, eller som jag sa vid ett svagt tillfälle i bergen nere på Gran Canaria.... -jag är rökt!

9 kommentarer:

STIZZE sa...

"5st 4st" Ska du köra 20st intervaller, eller 5 likadana pass denna vecka, eller blev det bara fel skrivet?

Eller är jag blåst och missar nått? :)

Patrik Skolling Möller sa...

Törs man dyka upp med en standardjonne på SMACK någon gång ?

Patrik Skolling Möller sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Niklas Källström sa...

Skrivfel av mig bara Stizze men fixat nu. 5 x 30 sekunder ska det vara. Men visst, lite tossig är du nog allt ;)

Absolut Patrik, det är alltid ett gäng cyklister med vanlig racer. Kom och kör!

Patrik Skolling Möller sa...

Floppen är att lilltjejen har gympa på onsdagar och behöver hämtas. Får se om jag kan styra upp så att någon annan löser det vid tillfälle. Kanske vågar jag bara fota. :)

FitKungen sa...

Du ser lite klen ut! Äter du ordentligt?

Niklas Källström sa...

Klen men seg ;) Snart kommer jag och äter en stor matlåda och frukt med er lökar :)

Anonym sa...

"Jag är rökt" va milt sagt. "Jag är helt fucked up" tyckte jag att du sa:) / Robban

Niklas Källström sa...

Nu ska vi inte anmärka på ord här inte Robban :)