Sidor

torsdag, april 07, 2011

Konsten att lida...

Då är tempopremiären avklarad i SMACK-serien med 12 km tempo vid Sjöås Handel igår kväll. Jag är nöjd med vad jag prestera men kan konstatera att jag har en hel den att lära och finslipa på för att hitta helt rätt. Men med hjälp och tips av mina duktiga tempovänner ska det nog också kunna bli en tempocyklist av mig någon gång. Ricke till mig nu innan premiären... -du måste ha en mer tätstegad kassetten, känns som styret borde flyttas tillbaka och upp lite, du kommer med största sannolikhet att gå ut för hårt...tre av tre rätt där Ricke.

Så nu ska det jobbas på en bättre sittposition till tempot Odensala om 14 dagar. Bättre uppvärmning innan är också ett måste kan jag enkelt konstatera nu efter gårdagen. Mina kommande EB-pass kommer jag i den mån det är möjligt att köra ute på tempocykeln för att vänja mig och kroppen att jobba hårt i en låg tempoposition. Ny 12-23 kassett är redan beställt. Lika så två billiga styrstammar(70 och 80 mm) för att kunna prova mig fram till rätt sittposition. Att sänka sadeln några millimeter också skulle jag också tror men det visar sig när styret flyttats upp och tillbaka. Här ska det jobbas på bättre sittposition.

Tiden blev kanske inget att skryta med men jag är nöjd med mitt genomförande på en rätt tuff tempobana som mer eller mindre bara består av backar. Dom 12 km avverkade jag på 17:55 vilket ändå ger än snitthastighet på dryga 40 km/h. Klättringen efter vändningen upp till crossbanan bränner fint i lår och lungor. Lika så backen upp mot mål då man ger allt för att tömma kroppen på det sista. Vill man bli bra i den här disciplinen är det bara att gilla läget för tempo handlar mycket om konsten att lida.

Det blev en fin kväll med sol och massa duktiga cyklister. Hela 53 st kom till start och bästa tid klämde David Scott CKN till med, 16:08 och 44,6 km/h i snitt, grymt! Efter bjöds det som vanligt i SMACK-serien på fika och trevligt eftersnack. Längtar redan till tempot i Odensala om 14 dagar.

8 kommentarer:

Ricke sa...

Bra kämpat, det kommer att gå ännu bättre/fortare nästa gång;)
/Ricke

Niklas Källström sa...

Med dig som läromästare är jag inte orolig :)

The King!!! sa...

Inte snabbare? Dags att sluta äta ostmackor på jobbet nu då! ;)

Niklas Källström sa...

Snanningen svider vett du, men det är väl knapast något som ni på gymmet fått eller behöver uppleva. Att hålla tempot upp är ju inte riktigt er grej ;)

vaktis sa...

Gott, var på väg att ta fram scalpellen. Vakna upp till 5cm nysnö, det får vänta lite till...

Niklas Källström sa...

Snö, hua!
Men se nu till att få bort snön så kommer jag upp för cykling(guidning) på berget.

Nypan sa...

Rätt skaplig debut kan man säga. Men det förstod man nog att det skulle bli.
Kul tävlingsform är det verkligen och jag ska själv försöka komma iväg lite fler gånger till SMACK tempot för att bli kränkt av alla inklusive mig själv.
/Nypan

Niklas Källström sa...

Roligt men jobbigt, klart du ska komma över igen Nypan.