Sidor

tisdag, april 19, 2011

Med snittpuls som jag i teorin ska klara...

Har precis nu kört ett av mina intervallpass här inne på Monarken. Nu tänkte jag också få en timme lugn cykling att rulla av benen lite innan jag måste hämta upp ryggan här hemma och cyklar till jobbet. Imorgon är det dax att luft tempocykeln igen i SMACK-serien som den här gången kör Odensala 16,8 km med start 19:00.

I söndags var vi ner ett gäng från SMACK och körde Östgötaloppet och det gick väl så där för mig som klev av med snittpuls som jag i teorin ska klara en timme ;) Att försöka jaga ikapp klungan som jag precis tappat i den härda sidvinden innan det börja dra ihop sig till varvning var mest ett korkat försök. Ett försök som gjorde att jag inte orkade hoppa med i nästa klunga som kom med full fart utan bara rann igen för att få släppa direkt med summa ben. Sen var den här dagen körd kändes det som och så här efteråt så visst, jag gav upp för lätt.

Eftersom det var min tävlingspremiär på landsväg så har jag inga referenser men nog kändes det allt lite galet i början på dom små vägarna när det stora startfältet drog iväg. Det var väl med skräckblandad förtjusning som jag, tävlings-färskingen fick slita och jobba hela tiden för att försöka hålla en bra position i klungan. Lättare sagt än gjort stundtals...från ha legat fint inbakad i klungan till att helt plötsligt befinna sig uttryckt och behöva ta vind gick snabbare än fort om man inte är på sin vakt visst :) Men det är bara att ta det här som en läxa och bra träning och köra mer med huvudet nästa gång. Jobbigt men ¤%&#¤% roligt i alla fall så länge jag orkade hålla i.

Grattis och starkt kört i den hårda kantvinden grabbar, Mikael Nolin 12:a och Gustav Dejert 21:a.

2 kommentarer:

Ricke sa...

Elakt lopp att börja med, själv har jag Mumienvärk i benen fortfarande;) damn va de gasade.

Michael & Gurra = 5 stjärniga insatser.

Niklas Källström sa...

Jo benen är liksom mumifierade efter söndagen :)