Sidor

onsdag, april 20, 2011

Sanningen är grym...

Då var mitt andra tempolopp kört och avklarat, SMACK-serien Odensala tempo 16,8 km med 69 startande. Onsdagskvällen bjöd på fina förhållanden med sol och en behaglig vind. Den här gången var känslan i kroppen betydligt bättre mycket tack vare en bättre sittposition och längre uppvärmning. Sittpositionen är okej men inte perfekt så det finns mer att jobba på för att hamna rätt. Första åtgärd blir att byta plats på en 5 mm spacers som nu ligger över styrstammen och i stället lägga den under styrstammen. Ska också testa att sänka sadelstolpen 2-3 mm.

Ikväll körde jag lite mer med huvudet och höll igen lite uppför för att sedan kunna gå på igen med mer tryck på pedalerna. Höll kanske igen lite för mycket i ett par av backarna men den här gången slapp jag i alla fall resa mig upp ett par gånger för att inte dö som senast. 89 i snittkadens känns inte helt optimalt för mig efter vad vinterns träning visat men ute live är inte inne Monark så det är bara att testa mig fram. Att gå på lägre kadens ikväll var dock inget alt. då mina ben fortfarande är lite "mumifierade" sedan i söndags. Trots att det är en del fix å trix kvar att göra med sittställning så ska jag inte sticka under stolen med att jag är lite besviken på vad jag lyckas presterar på tempocykeln men sanningen är grym. Det är bara att göra läxorna än bättre och tänka positivt så ska det nog också gå att få fart på den här gamla kroppen. Tiden ikväll blev 24:47 och 40,67 km/h i snitt.

Inga kommentarer: