Sidor

torsdag, april 14, 2011

Sitta bra och avslappnat med tröskelpuls...

Igår Onsdag började dagen med ett intervallpass inne på Monarken. Intervallpasset är tänkt att köra ute men gott om backar som är 4 minuter långa är det ont om här så där för inne på Monarken. Mål: Förbättra aerob/anaerob kraftutveckling/vridmoment, dvs. utveckla hög kraft med medelhög/hög laktat. Jag körde 6 stycken intervaller på 4 minuter med 50 kadens med så hög effekt som möjligt så jag klarar genomföra alla intervaller som tänkt. Dvs, ta i så mkt det går men jag skall kunna köra sista på samma sätt som första sittandes utan att gunga med överkroppen. 5 Minuter aktiv vila mellan varje intervall. Jobbig som f_n och det bränner fint i låren med överkroppen helt still kan jag meddela.

Sen blev det fix och trix i garaget resten av dagen. Tempocykeln fick en ny kortare(50 mm) styrstam monterad för att få till en bättre sittposition. Kapade också av styrpinnarna 15 mm för att ha möjlighet att justera dom efter den nya styrstammen. Kapade också sadelstolpen 10 mm till för att även kunna finjustera sadelhöjden då den bottnade i ramen som den var nu okapad. Sadeln är nu också framflyttad 10 mm med möjlighet till ytterligare 5 mm om så behövs och ändå ha sadelns spets 5 cm bakom vevpartiets centrum.

Limmade också på ett par av mina nya tubdäck som kommer från vår, Conti Test Team sponsor(Duells AB/Continental) inför Vätternrundan 2011. Tubdäckens undersida i tyg sög en hel det lim för att bli mättade så dom fäster med gott resultat. Två ordentliga lager lim behövde dom för att bli redo för montering. Fälgen fick ett + ett lager med lim. Första som grundning och det andra mer tunt precis innan jag kränger på tubdäcket för att på så sätt kunna justera in tubdäcket lättare utan att det nyper fast direkt. Tubdäcket var dock riktigt lätt att få centrerade på fälgen efter att ha kränkt på det till skillnad från tubdäcken(Vittoria) jag kört med innan. Återkommer med en liten recension på däcken när jag fått ett antal mil tillsammans med dom.
Idag då, jag och Ricke började med ett pass på tempocyklarna och en möjlighet för mig att känna på dom nya justeringarna med tröskelpuls. Mina nya sittposition var verkligen ett stort steg framåt och långt mycket bättre än den jag hade vid tempoloppet Sjöås Handel i SMACK-serien förra onsdagen. Dock finns det mer att jobba med men nu är det mer finlir som gäller för att få till en perfekt sittposition. Att sitta bra och avslappnat när jag rullar runt på parkeringen utanför garaget är en sak men att sitta bra och avslappnat med tröskelpuls i 30-45 minuter är en helt annan sak. Men med min tempo-mentor Ricke ska jag nog hitta rätt om jag bara ger det lite tid, Rom byggdes inte på en dag.

Efter att ha rastat våra tempocyklar bytte vi till racer för att få lite landsvägsmil i benen också. Körde en liten sväng via Knivsta - Vassunda - Tullen innan vi rullade in i Märsta igen.
Vi avslutade dagens cykling med att testa det nya cafét i stationshuset som har fått en riktigt fin uteplats som solen ligger på från strax efter 13 till den går ner, sweet! Trevligt inne och trevlig personal. Fina färska hemgjorda mackor och gott om fikabröd å annat gott för dom som så önskar. Själv tog jag en kaffe och isglass. Trevligt ställ att avsluta distanspassen på för det är rätt skönt att bara behöva rulla lugnt i 3 minuter sen innan man är hemma för dusch och riktigt mat.

3 kommentarer:

Anders sa...

"ändå ha sadelns spets 5 cm bakom vevpartiets centrum."

Varför vill du ha 5cm bakom vevcentrum eller är det din optimala position?

Niklas Källström sa...

5 cm bakom vevcentrum är enligt reglerna i tempo.
Viktigt maxmått är också 75 cm vevcentrum <--> styrpinnens spets(+ 5 cm för själva växelspaken).

Anders sa...

Aha, såg det:
"4 The gauge must allow the following dimensions to be checked:
A the distance between the tip of the saddle and the centre of
the bottom bracket axle, which must not exceed 50 mm, with
measurement marks displayed every centimetre as a
minimum (Article 1.3.013),
B the distance from the centre of the bottom bracket axle to the
extremity of the handlebars; which must not exceed 750 mm
(Article 1.3.023),
C the distance between the centre of the bottom bracket axle
and the centre of the front wheel axle, which must be
between 540 and 650 mm (Article 1.3.016),
D the distance between the centre of the bottom bracket axle
and the centre of the rear wheel axle, which must be
between 350 and 500 mm (Article 1.3.016).
Figure 1 illustrates the measurements of the bicycle that the measuring jig"
Tack! =)