Sidor

måndag, maj 30, 2011

Borra i motvinden...

Mot vinden i motvinden blev allt annat än lek idag. Första 30 minuterna kom jag och Ricke rätt lindrigt undan med endast en "löjlig" kantvind. Men sen var det slut på det roliga och det var bara att greppa styret ordentligt och borra i motvinden. Från Sunnersta och fram till Enköping var det 2 timmar med snittpuls 5 slag under tröskel. När vi äntligen fick svänga upp på Salavägen och rullade in mot Enköping kände vi oss rätt nöjd att ha överlevt den elaka motvinden utan att krokna. Vi kostade på oss ett snabbtstopp för en kaffe och en Cola Zero på Konditori Drott.

Lika elak som motvinden var till Enköping lika underbar var medvinden hem till Märsta igen. Efter att ha mjukat upp dom motvindstela benen med 10 minuter lugn cykling efter kaffestoppet fräste vi på igen. Full fart ända fram till att vi svängde in på Billbyvägen då vi slog av lite på farten för benen började nu bli rätt mosiga. Trots medvinden blev det jobbigt då gick av bara ¤%&# så det sved fint i benen hem också. Så det var skönt att få svänga in på Rickes gård igen och kliva av cykeln med 134 km och 4:05 i rulltid. Ricke bjöd på kaffe innan jag rullade hem för dusch och mat.

Mitt nya styre och styrstam kändes bara bra och att ligga nere i bocken nu kändes mindre ansträngt än innan bytet. Provade också min nya flaskhållare, Profile Design Aquarack med sadelrörsfäste för att kunna få med mig 4 stora flaskor på Vätternrundan. Den här modellen med sadelrörsfäste kändes riktigt stabil och att fästa en liten sadelväska i den känns lugnt. Flaskhållaren har även fäste för två luftpatroner men dom två hoppas jag slippa använda på varvet runt sjön.

4 kommentarer:

Vaktis sa...

Huu stora flaskor, är inte det bannlyst ??

Niklas Källström sa...

Inte på motionslopp över 290 km ;)

Jens sa...

Vart köpte du flaskstället? Ingick hållarna till CO2-patronerna?

Niklas Källström sa...

Flaskstället köptes på CykelCity, hållarna till CO2-patronerna ingick.

http://www.cykelcity.se/webshop/index.php/catalog/product/view/id/619/s/profile-aquarack/category/159/