Sidor

måndag, maj 09, 2011

Många bra cyklister med i klungan...

Då tar jag helgens cykling lite kort här och nu. Lördagen bjöd som tänkt på lugn cykling i dryga timmen för att kroppen skulle få ett andra cykelpass att vakna till liv igen efter avslutad penicillinkur. Kände mig lite trött och seg i benen men känslan i kroppen vid belastning är nu klart mycket bättre än innan kuren. Nu gick det att jobba upp pulsen mot 95% utan att krackelera totalt som innan kuren då det var absolut stopp vid 90 %.

I fredags hämtade jag mitt bakhjul från Cykel City nu med en ny eker och spikrakt igen likt ett nytt. Lördagen bjöd också på tubdäckslimning i garaget och lite allmän cykelunderhåll på racern så som tvätt av drivlina och cykelputs.
Igår Söndag drog vi iväg ett gäng och körde St Jude Medical-ronden med start och målplats vid Bälingeskolan i Bälinge. CK UNI och St. Jude Medical stod som arrangörer och gjorde det bra och bjöd på kaffe, smörgås och fika välförtjänt fika efter loppet. Det var bra fart redan från start och snittet låg på 43-44 km/h första 4 milen. Många starka cyklister med i klungan så tempot var bra hela varvet och jag rullade in med täten på 3:27 vilket gör lite över 40 km/h i snitt på dom 140 km. Bra träning inför VR och det var ett gäng till från Conti Test Team som var med där framme och hjälpte till med farthållningen. Nu ser jag fram mot helgen då Conti Test Team kör träningshelg här i Stockholm.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Härlig rapport och bilder som vanligt!

En fråga bara, Jag har sett att tublim för kolfiberfälg dykt upp mer och mer. Men jag har inte förstått varför man ska köpa det. Är den verkligen bättre och i så fall varför?

Jag kör helst med Vittorias eller Continentals tublim rätt över (kolfiber och alu) och har inga problem.

Johan Mölleborn sa...

Ordentlig fart på den rundan. Vi tog det lite lugnare i Örebro. Det ska bli riktigt kul i helgen.
/J

Niklas Källström sa...

Tack Oscar!
Enligt Continental, "Carbon rim cement for tubulars, in a black packaging, was specifically designed for increased thermal strain and the particular properties of the surface of carbon. The unfavourable heat dissipation of carbon softens conventional cement, particularly during long descents, which means that the tyre may become detached from the rim.

The carbon cement, which has been especially developed for carbon rims, remains hard even at high temperatures"

Sen om det verkligen är någon större skillnad vet jag inte...

Jag ser också fram mot helgen Johan.

N sa...

Grymt kört! Du är definitivt back in business! Underbart!

Ricke sa...

Tack för ett riktigt fint pass, bra fart trots "oflytet" med dragjobben.
Kanonbra träning till VR i a f.

Niklas Källström sa...

Tack Natasja!

Tack själv Ricke! Visst är det guld värt med snabb cykling i klunga inför VR.

Pilen sa...

Trevligt att träffa dig efter loppet Niklas. Vilket härligt väder och fin bana dom hade fått till.
Hade vi i klungan samarbetat bättre hade nog snittet krupit upp en bit till. Men det var en bra genomkörare i alla fall.
Syns till helgen,

Niklas Källström sa...

Tack detsamma Pilen! Ja det ska bli trevligt att få träffa alla och köra ihop.