Sidor

torsdag, juni 09, 2011

Bra genomkörare inför VR...

Dagens distansträning blev verkligen en bra genomkörare inför VR nästa Lördags. En sak kan jag konstatera efter dagens träning, dagens värme vill inte jag ha under mitt varv runt sjön för då kommer det bli problem med vätskan. Fyra stora flaskor kommer då inte räcka för mig i alla fall om kroppen ska kunna prestera utan att tappa effekt hela varvet. Men visst ser jag heller att det är sol och värme än regn nästa Lördag.

Jag, Ricke, Allan och Vidahl rullade iväg strax efter 09 från Märsta station med siktet inställt på Tierp för att där styra hemåt igen. Det blev bra fart direkt och vi dela broderligt på dragjobbet i den hårda blåsten. Allt rullade på som tåget fram till dryga 110 km där en eker small av i mitt bakhjul(igen) som blev lite lattjo skevt. Skit kan man väl säga och inget jag behöver nu en vecka innan VR. Det var bara att släppa lite på bakbromsen så vi kunde fortsätta och ta det lite lugnt med att stå och trampa så inga fler ekrar går av för det hade gjort hjulet ocykelbart. Framme vid Yttrö tog vi ett snabbstopp för att fylla på vatten och hälla i oss en kall Cola lite snabbt innan vi satt fart igen.

Fart å fart, efter att ha passerat Tierp och svängt ner mot Uppsala igen fick vi en vidrig motvind som effektivt sög musten ur benen varje gång man låg först och drog. Vindahl hade nu börja bli lite sliten och valde klokt nog att i tid lämna över dragjobbet till oss andra innan han klappa ihop helt. Precis innan vi vände upp mot vinden efter Tierp hade vi dryga 36 km/h i snitt men det kändes nu helt omöjligt att försvara med öppna fält och kraftig motvind fram till Uppsala. När vi kom ut på flygrakan efter Björklinge var vi tvungna att korta ner förningarna för att inte spränga oss nu när vi bara var tre som hjälptes åt med dragjobbet. Kraftig motvind på flygrakan måste upplevas live för att förstå hur effektivt det trasar sönder benen. Fram till Uppsala stretade vi på bra men nu började även jag, Ricke och Allan bli slitna så vi bestämde oss för att helt enkelt sänka farten lite sista 35 km hem för att inte klappa ihop helt.

Motvinden, den fick vi även njuta av efter Uppsala och ända hem till Märsta men det som inte dödar dig gör dig starkare. Det var 4 trötta cyklister som stannade till lite snabbt utanför hos Ricke för lite trötta skämt innan vi rullade hem för återhämtning. För mig blev det inte mycket till vila uppe i lägenheten. En snabb dusch och ner i garaget för att riva av tubdäcket och plocka bort kassetten innan jag satt mig på pendeln in till Stan för att hinna lämna in hjulet till och Cykel City innan dom stängde. Hinner dom fixa hjulet till i morgon är det världsklass men mest troligt är nog på Måndag vilket är helt okej för mig. Vill nog hinna med ett eller två träningspass på hjulen innan VR för att det ska kännas bra på startlinjen. Nu är det dax för ett kvällsmål så jag avrundar lite snabbt här med att tacka grabbarna för en riktigt bra distanspass. 6:08 och 207,7 km där snittet slutade på 34 km/h.

Inga kommentarer: