Sidor

lördag, juni 11, 2011

Fort, snabbt och hett...

Fort, snabbt och hett! kryddat med kant- och motvind skulle kunna vara en bra sammanfattning av dagens snabbdistans. Jag, Ricke, Allan och Nichlas rullade gemensamt lite lugnt bort mot Väsby och Vikskolan där vi skulle möta upp dom andra som tänkt köra dagens VR-genomkörarer. Tror vi var ca: 20 cyklister(en mix av cyklister från Conti Test Team, Sub7 plus några stycken som startar i andra snabbgrupper) som rullade iväg strax efter tio.

Det började mindre bra då vi hade två punkteringar och ett pedalhaveri under dom första 15 minuterna. Men sen flöt det på ut av bara ¤%&%¤ skulle man kunna säga då klungan skenade iväg som en skållad råtta. Full fart framåt och cyklister droppade av lite här och där till det blev en 12-14 cyklister kvar i klungan som nötte på i den hårda kantvinden fram till fikastoppet i Rimbo. Kaffe, en stor cola och en bar plus ett par glas vatten intogs under stoppet. Passade även på att fylla på vattenflaskorna igen för att inte gå torrt på vätska i hetten.

Mot- eller kantvinden blev vi inte av med nu heller utan den fick vi njuta av nästan ända hem till Väsby igen. Tack vare kantvinden var det svårt att få någon riktigt vila på väg ner eller på väg fram i leden så det blev slitigt på slutet för min egen del. I backen upp mot Vallentuna på Angarnsvägen blev för mycket för mina ben och jag fick helt enkelt stå över några förningar för att inte köra slut på mig. Ett par tre rotationer senare kunde jag börja hjälpa till lite med dragjobbet igen men med trötta ben. Men jag stretade på och hängde med hela vägen tillbaka till Väsby. Jag är mer än nöjd att jag hängde med hela tiden trots galet snabbt i början innan det "lugnade" ner sig lite. Backarna på slutet var det som var värst och sög musten ur mig sakta men säkert. Gårdagen 21 mil kanske också gjorde sitt till...

Rulltid 3.31 och mätte 141,5 km med en snittfart på 40,2 km/h.
Tack alla för en riktigt bra genomkörare och trevligt att träffas!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för idag
Bra pass, ganska segt att cyklatill jobbet sen:(
/Ricke

Johan Mölleborn sa...

Tur att jag inte hängde på. Mina ben var riktigt tunga igår. Men det kommer ordna sig under veckan. Sen kör vi så det ryker!
/J

Pilen sa...

Imponerande körning av dig och SMACK kompisarna som dagen innan kört ett tufft låååångpass. Kollade min logg och vi hade +43 km/h i snitt från Arlanda upp till Almunge, i kantvinden. Inte undra på att klungan sprack upp.
Ses i Motala.

Niklas Källström sa...

Tack själv Ricke! Cykeln till jobbet sen, hua! :)

Det här hade du fixat Johan, ja dina ben eller form tvivlar jag inte det minsta på.

jo jag är rätt nöjd mig min insats att hänga med trots torsdagens 21 mil. +43 km/h i snitt med den kantvinden skördade sina offer effektivt. Tack Pilen för att du och den/dom i Sub7 som drog ihop träningen. Ses om en vecka!

Conti Test Team sa...

Fantastiskt bra kört av er allesammans!

Niklas, du är back in business och det med besked!
Med tanke på vad du gått igenom är du värd en bragdmedalj.

Ses i veckan som kommer.
/Natasja

Anonym sa...

Stora drevet verkar ha behövts igår! :-)
Lycka till på lördag! /Björn L

Niklas Källström sa...

Tack Natasja! Ses i veckan gör vi.

Tack Björn!