Sidor

söndag, juni 19, 2011

Jag är rätt nöjd ändå...

Då är jag hemma och tillbaka från Motala efter min första Vätternrunda. Lite trött i benen men annars känns det bara bra i kroppen dagen efter 30 snabba mil. Kan börja med att tacka Vindahl som hade fixat ett förstklassigt boende åt oss alla 9 på Motala Tidning. Hela undervåningen för oss själva och tillgång till deras fina lunchrum med tv och sköna soffor. På fredagskvällen hade vi i Conti-teamet samlats i matsalen på Hotel M för en sista genomgång av det praktiska/bra att tänka på i klungan.

Det blev en tidig grötfrukost på lördagen för att sedan kunna slappa en stund innan det var dax att värma upp lite innan contis samling vid startområdet för ett snyggt team-foto. Vår startgrupp med starttid 09:48 var bland dom sista iväg från Motala på lördagsmorgonen. Bra fart direkt från start och vi fick nästa direkt börja med att köra om klungor som startat innan oss. Allt flöt på utan trubbel och efter 10 mil hade vi ett snitt på ca: 40 km/h. Än snabbare gick det fram till 20 mil då vi hade ett snitt på dryga 42 km/h. Vid det här laget hade backarna gjort sitt och jag började bil rätt matt i benen. Men jag nötte på bak i klungan och fick slita riktigt ont i sista större backen för att ta mig över krönet(stort tack till sub7 cyklisten som manade på) med klungan och bita mig kvar.

Med 20 km kvar började det kännas som att jag skulle greja det här ändå men med dryga milen kvar skruvades tempot upp betydligt och jag orkade helt enkelt inte svara på tempoökningen utan fick släppa och se klungan sakta glida ifrån mig. Efter ett par minuter kunde jag slå mig ihop med en cyklist från Mas-gruppen och tillsammans höll vi tempot upp så gott det gick med att växeldra in till Motala. Trött och sliten rullade jag in i mål med 7:16 i sluttid dock 4 minuter efter Conti-gänget som kom in på riktigt fina 7:12. Kändes riktigt surt att åka av så nära mål direkt efter men nu när jag fått lite perspektiv på gårdagen och summerat tankarna så inser jag att jag är rätt nöjd ändå. Det finns inget att skylla på utan det var bara så enkelt som att dom där framme var för starka för mig sista biten in mot Motala. Cykeln fungerade perfekt lika så mitt energiintag. Mina 4 stora flaskor med sportdryck jag hade med från start klarade jag mig på. Kompletterade sportdrycken med lite gel och bars också. Så det återstår inget annat än att träna hårdare för att orka med dom här starka grabbarna ända hem. Båda bilderna från klungan här har jag fått låna av proffsbloggaren Henrik Öijer.
På kvällen samlades delar av Conti-gänget som var kvar i Motala för en bit mat tillsammans innan vi skiljdes åt för den här gången. Tack hela Contigänget, tack också till alla våra sponsorer, Duells, Continental, Limar och Maxim.

Sist men absolut inte minst ett riktigt riktigt stort tack till Leo & Natasja som gjort det hela möjligt med ett Conti Test Team med allt vad det innebär. Alla timmar ni lagt ner med att ringa, mejla, sponsormöten och informera oss hela tiden vad som händer är på gång. Tack Leo & Natasja!

Måste också passa på att säga grattis till både Mas-gruppen och Sub7 som körde in under 7 timmar, starkt!

15 kommentarer:

Conti Test Team sa...

Grattis, Niklas!

Vilken prestation! Inget snack om saken, bragdguldet är ditt. :o)

Hörs och ses.

/Natasja

Johan Mölleborn sa...

Synd att du tappade på slutet. Men 7:16 är ju inte kattskit heller. :D

Det var riktigt roligt det här. Hoppas det blir av nästa år också.
/J

Nypan sa...

7:16 på första rundan är mer än OK. Det är grymt.
Grattis till en oerhört stor prestation Niklas.
/N

Anonym sa...

Instämmer, grattis!
7:16 är en tid folk skulle offra sin morsa för att klara!

Martin S. sa...

En sjuhelvetes bedrift.. gott jobbat!

Niklas Källström sa...

Tack Natasja! Å tack för allt som sagt så hörs och ses vi.

Just i den stunden då ni gled ifrån kändes det mest kattskit :) men är jag rätt nöjd med 7:16. Kan bara hålla med Johan, roligt och trevligt att få träffa alla nya ansikten.

Tack Nypan! visst är det så att 7:16 får ses som en rätt okej förstagångs tid :)

Tack anonym! Ja jag fick allt offra...inte morsan men en massa fikarundor för att orka med 7:16 ;)

Niklas Källström sa...

Tack Martin! ..."gott jobbat" fick jag allt göra :)

Katarina M-I sa...

STARK SOM FAN!!

Grattis Niklas:)

Niklas Källström sa...

Tack Katarina!

Anonym sa...

Grattis till en rätt otrolig insats.
/Jonas

Niklas Källström sa...

Tack Jonas!

Beo sa...

Grattis Niklas!

/ Björn i hangaren.

Niklas Källström sa...

Tack Björn!
Jag jobbar mest natt nu så vi får väl se när vi ses..

ScottKungen sa...

Inte under 7 tim..är oerhört missnöjd!! Sa jag inte att all fika och fluktande efter serveringspersonal skulle sätta sina spår på Vätterntiden!! LÖK! ;)

Niklas Källström sa...

Till nästa års satsning ska jag ta till mig av dina kloka ord Kungen...mindre flukt och mer träning ;)