Sidor

tisdag, juli 26, 2011

Efter den här smällkaramellen...

Dagens träning bjöd på mina kära intervaller igen. Idag på grus- och skogsvägarna från värmeverket och ner till Rosersbergs slott där jag han med en sväng genom slottsparken också. Började med 20 minuter så där lite lagom hårt så att kroppen är igång när första intervallen startar. Dom två första intervallerna körde jag på Robbans Intervall-slinga som körs på skogsvägarna bakom värmeverket. Varvet är lagom långt för att att det ska gå att ge "allt" utan att stumna. Jag har själv aldrig kört intervaller på den här slingan men Robban brukar köra ett var i full fart följt av ett varv mycket lugnt å så upprepar man det tills man är nöjd å helt slut. Jag nöjde mig att bara testa slingan idag och körde bara två varv på max innan jag rullade lugn igen i 15 minuter i väntan på nästa intervall-set.

Nu var det äntligen dax för mina favoriter, 60 sekunder på absolut max. Idag provade jag att köra dom i asfaltsbacken upp från Rosersbergs slott som brantar till lite lätt på slutet. Backens längd är perfekt(för mig i alla fall) för jag han aldrig över krönet innan 60 sekunder hade gått. Mellan varje intervall körde jag 10 minuter mycket lugnt inne i slottsparken på lätt växel. Det blev 3 stycken 60 sekunders i backen innan jag tog och rullade lätt i 15 minuter för att återhämta mig till dom sista intervallerna. 

Dagens avslutning gör verkligen effektivt processen kort med en...40 sekunder absolut max, varvat med 20 sekunder lugnt (rulla) som idag upprepades 4 gånger i rad. Efter den här smällkaramellen nöjde jag mig med att rulla av benen lätt i 30 minuter innan jag parkerade cykeln för idag. Som plåster på såret blev det ett stort glas chokladmjök i väntan på att maten skulle bli klar. 

Inga kommentarer: