Sidor

tisdag, juli 12, 2011

Idag mötte jag väggen...

Idag tog vi sikte på Hagaparken och Koppartälten för att få njuta av ett kaffestopp i trevlig miljö. Precis som igår var målet så mycket stig, skogs- och grusväg som det bara är möjligt. Lugnt tempo var också bestämt men som igår blev det kanske inte så lugnt som vi tänkt... Fram till kaffestoppen kände jag mig pigg och fräsch trots ett par tre stycken "all in" backspurter. Mycket gott fanns det att välja på men jag körde på kaffe och en Cola-Zero som vanligt. Fint väder och fin "utsikt" gjorde att vi tog ett lite längre stopp.

Hem körde vi samma fina sträcka längs vattnet tills vi kom till Norrviken där vi vek in på Järvafältet som vi körde på fram till Stäket. Från Stäket och fram till Ängsjö blev det Upplandsleden. Både jag och Ricke började bli lite skönt krispiga i benen så vi tog ett mycket snabbt stopp för att få i oss något. Själv valde jag att fortsätta med att inte tillföra kroppen någon energi med att festa till med en Cola-Zero. Okej, jag fuska lite med att köpa två små karameller vars energi dunsta bort redan i gommen.

Vi nötte vidare och för varje km blev jag bara mer krispig och framme vid Runsa var det inte mycket kraft kvar i benen. Sen gick det fort och vid Ruinstaden började jag frysa och få riktigt svårt att koncentrera och tvingades kasta in handduken efter som jag nu knappt orkade hålla styrfart. Det var bara att plocka fram min nöd-gel för att över huvud taget kunna ta mig hem. Jag vinlade på i knapp styrfar medans jag sög i mig min gel och fyllde på med det vatten jag hade(1/2 flaska) kvar. Ett par minuter till härdade jag ut innan jag bara var tvungen att få ett par minuters vila för att låta gelen göra sitt. Gelen gjorde verkligen susen för nu blev jag piggare för varje minut som gick så hem kom jag men trött. Rulltid 4:03 - 93 km - drygt 4 flaskor vatten och till slut min nöd-gel. 

Att köra sig så här slut och vägga är på något konstigt sätt rätt skön. Direkt uppe i lägenheten blev det ett stort glas chokladmjölk i väntan på att maten skulle bli klar. Nu efter chokladmjölk - middag - kvällsmål känner jag mig fin och fräsch igen. Tack för en riktigt fin runda idag Ricke och Allan trots att jag var klen och vek ner mig.9 kommentarer:

MrFit sa...

Klenis!! Och du har fel fokus på "kakbilden"..;)

Patrik Skolling Möller sa...

Gel är bra ibland... :o

Såg mysigt ut. Får jag kvasta med er någon dag ?

-Skogling

Niklas Källström sa...

igår ja, idag är jag urstark igen :)
Det måste ha blivit något knas med kameran för jag sikta längre bort eller var det bara så att jag lag upp fel bild på bloggen... ;)

Gel är fint när man är tom på energi som igår. Du är välkommen Patrik att hänga på, landsväg som mtb.

SvärmorsKungen sa...

JAg vet att du har en hemlig mapp med bilder på oskyldiga damer som du fotat genom åren som fluktande cyklist! USCH..ring polisen!!! ;)

Anonym sa...

Härlig väggning,du blev ju helt snurrig he he, kanske berodde på annat;)
Det här gör vi om snart, mycket snart.
/Ricke

Anonym sa...

Då vill jag vara med, frisk o kry förhoppningsvis //Borg

Niklas Källström sa...

Du är verkligen precis som på jobbet Kungen, vet inte ett dugg ;)

Snurrig är väl milt uttryckt, trodde nästa en tag att jag skulle få gå i backen upp från ruinstaden. Nu när du nämner det så, det var kanske hon som gjorde mig snurrig :) Nästa vecka kör vi Koppartälten igen tycker jag.

Självklart är du välkommen Borgen.

Anonym sa...

Hej Niklas! Använder du aldrig din nya MTB? Den kanske är under ombyggnation?

/Mikael S

Niklas Källström sa...

Det tar emot att börja skita ner den, den är ju så ren och fin där den hänger på väggen :)