Sidor

måndag, juli 25, 2011

Ny temposadel...

Idag har tempocykeln fått en ny sadel monterad då den gamla kanske inte var helt optimal för bästa sittposition. Kanske inte så skön heller att nöta tempo på, men snygg var den...den vita Selle Italia SLR Kit Carbonio. Nu blir det en Fizik Ares TT som är en ren temposadel. Den är endast 235 mm lång vilket gör att jag nu kommer få mer sadel att sitta på när sadeln är i rätt position. Eftersom sadeln är så kort kan jag nu använda mig av det främre sadelfästet på sadelstolpen och ändå ha sadelspets 5 cm bakom vevpartiets centrum med marginal.

Den ny sadeln är också lite högre än den gamla så jag blev tvungen att kapa sadelstolpen 15 mm för att få till rätt sitthöjd igen. Jag passade också på att linda om styrlindan som såg lite dassig ut så nu sitter det en vit fräsch linda på igen. På tal om fräsch, jag var så lagom fräsch efter att ha kört kvällens Tabata-intervall inne på Monarken.


4 kommentarer:

Ecke sa...

Fint, den passar utmärkt!

Niklas Källström sa...

Tror till och med att den blev bättre med den nya sadeln. Ryktet går att du lånat en tempocykel och dyker upp med den på SMACK-serien nästa vecka...

Ecke sa...

Japp, har lånat en tempohoj - ska göra premiär att tävla tempo på VSM nästa vecka. Man ska sikta högt!

Niklas Källström sa...

Du kommer att göra succé Ecke!