Sidor

tisdag, augusti 02, 2011

Dom där skyltspurterna...

Igår körde jag ett distanspass ensam men idag bjöds det upp till snabbdistans tillsamman med dom snabba grabbarna. Ricke å jag rullade bort mot Märsta station till 9 för att möta upp dom andra. Gurra och Nichlas var redan på plats och Vindahl rullade in strax efter och då blev dagens trupp komplett. Det började lite lugnt som vanligt men tempot skruvades upp sakta men säkert för att tillslut hamna på en mer stabilt tempo i bra fart. Jobbet med att ligga först och dra hjälptes vi åt med med att rotera i ett lagom tempo så man fick bli lite trött också. 

Dom där skyltspurterna tänker jag hoppa över idag råkade jag visst säga när vi rullade iväg eftersom jag var lite seg i benen efter gårdagen distanspass...men när första skylten dök upp kunde jag inte låta bli utan drog igång och tog den stora fina länsskylten. Lyckades även knycka den andra skyltspurten också precis innan Upplands väsby. Efter den skylten blev det helt plötsligt ett #¤% tempo in mot väsby så framme vid korsningen Hammarby apotek var benen som spagetti. Nu tar vi det lite lugnt kom vi överens om...men så fanns ju en Länsskylt kvar att köra om på rakan längs med järnvägen bakom donken Stora väsby. Grabbarna var snälla och lär mig ligga först och dra från Lövenströmska an någon konstig anledning...ett par hundra meter innan skylten drog Vindahl igång och utanför han mitt i vägbanan kom Ricke som skjuten ur en kanon och jag som bara hade legat och inväntat deras ryck var inte sen att hänga på. Vidahl klippte jag nästan direkt men Ricke satt hårt inne men efter att ha petat i tyngsten kunde jag sega mig om och ta hem en riktigt fin långspurt och dagens sista skylt. Men sen var det inte mycket kraft i mina trötta ben och vi tog det lugnt sista biten hem till Märsta. Vi avslutade träningen med att ta en kaffe i solen på Bröd Bodens uteservering innan vi skiljdes åt och rullade hem. Tack grabbar för dagens fina träningspass.

Igår Måndag då...jo det blev ett av mina två Sommar-pass jag fått av Mattias att hålla igång med fram till nästa fulltest. Distans med blandade inslag från tre separata pass(G1/G2 - grundläggande distansträning med jämn intensitet. Fart - maxintervaller, tävlingsinrikad högintensiv mjölksyraträning.) så jag täcker in många färdigheter. Distanspasset mätte 5:35 i effektiv rulltid. Ett riktigt roligt pass men dom där fart-intervallerna gör verkligen mos av benen och vänder skönt ut och in på lungorna. Träningen rullar på rätt bra nu och imorgon ska jag lufta tempocykeln igen.

2 kommentarer:

Pilen sa...

Vilka fina pass ni verkar få till.
Är det någon av er som skall ner på Veteran-SM? I eran form borde ni kunna ställa till med ett och annat där nere.

Niklas Källström sa...

Ja det har blivit ett gäng fina pass tillsammans nu under sommaren. Inget SM för Ricke och mig i alla fall. Vi kör SMACK-serien ikväll istället ;)