Sidor

torsdag, augusti 04, 2011

Inga skyltspurter för mig...

Dagens distanspass bjöd på både skyltspurter i massor och ett härligt fikastopp på Konditori Drott i Enköping. 9 cyklister rullade iväg från COOP vid 9-tiden för att plocka upp den 10:e SMACK:aren Micke "spurtspecialisten" Norlin vid Vassunda. Jag råkade visst säga(igen) att -idag blir det inga skyltspurter för mig då mina ben är trötta efter gårdagens tempolopp...konstigt nog var det jag sagt som glömt när första skylten dök upp på gärdet efter Lövstaholmsbacken. Drog igång och härda ut en långspurt och kunde kvittera hem den första skyltspurten(läns- och kommunskylt). Dagens runda bjuder verkligen upp när det gäller skyltspurter då vi hinner passera över ett antal läns- och kommungränser.

Fikastoppet i Enköping satt rätt fint efter 8 mil med ganska mycket motvind. Kaffe och en Cola Zero i solen på Konditori Drott's uteplats. Lyxade till det lite extra idag och mumsade i mig en High5 energi bar. Det kändes skönt att vi efter fikat skulle få njuta av att ha vinden sida med hem. Bra tempo direkt och så nötte vi på och ett par hundra meter innan bron vid Ekolsund var det dax igen att klämma till med en långspurt som jag också lyckades vinna och blev en länsskylten till rikare. Efter den långrökaren var benen helt trasiga och fulla med syra så när dom andra kom med full fart var det på det berömda att jag lyckades bita mig kvar på sista hjul. Sen körde dom rackarna lite extra hår direkt i backarna efter för att göra livet extra surt för mig med jag bet i och lyckades överleva innan dom slog av och mina ben fick chans att vakna till liv igen. Vi han med 3 stycken skyltspurtet till innan vi var hemma och åter i Märsta med möra ben.

Av rundans 7 skyltspurter tog jag hem 4 vilket är okej för en trött gammal motionär som jag. Vi avslutade den här fina rundan med att göra ett snabbt stopp vid Märsta station för att få njuta av en glass eller en läskeblask i solen utanför Pressbyrån innan var och en rullade hem till sig. Rundan mätte 142 km och 4:14 i tid.
Tack för idag grabbar!


5 kommentarer:

N sa...

Vad roligt att läsa om din fantastiska utveckling! "Gammal trött motionär" får du nog omvärdera. :o)

Niklas Källström sa...

Ja träningen har gott riktigt bra efter VR och det är bara att hänga i till nästa års äventyr.

Vaktis sa...

Vi som har varit med vet ju att 'jag ska inte...' betyder 'kommer absolut...'.
Drar de gamla godingarna:
Aldrig tub...
Aldrig campa...
Aldrig carbon...
Aldrig tempo
...
..
.

Niklas Källström sa...

Frågan är om inte alla kallsupar du fått där ute på ön gjort att du börjat yra Martin ;)

Anonym sa...

ha ha bra där Martin, Källis kör med tvärtom-språket;)
/Ricke