Sidor

tisdag, augusti 16, 2011

Jag var inte stark nog...

Jag lovade visst lite för mycket när jag i förrgår lovade er en rapport igår men blir förts här och nu. Västboloppet...roligt men jobbigt och så ska det väl vara i Senior klassen. När vi kom ner på lördagskvällen tog vi och rulla ett varv på banan för att få se vad vi hade att vänta oss dagen efter på våra 5 varv vi skulle köra. Efter avklarat varv kunde jag bara konstatera att den inte var helt optimal för mig som är mer av en plattåkare med bra slätdrag. Asfaltspartierna var riktigt fina och passade mig som handen i handsken men så var det ju också kuperad grusväg...3 km smal utslagsgivande grusväg mitt i den Småländska landsbygden vilket inte är helt optimalt för mig. Upp och ner, upp och ner hela tiden i brytbackar och snabba utförskörningar. Dom snabba utför var riktigt roliga men mindre roligt för mina ben var backarna. Den långa grusbacken med sin vidriga knix(här hade en stege varit ett bra alt.) mitt på satt sina spår ju längre det gick och på 4:e och näst sista varvet åkte jag av klungan som jagade utbrytarna. Med helt stumma ben efter långbackens topp såg jag klungan sakta glida ifrån mig utför...slog av lite på tempot och rullade in 9 minuter efter i mål.

Visst jag hade säkert kunnat hänga med in i mål om jag bara legat med bak i klungan men att åka bil i 90 mil för att bara åka med känns så där. Att jag var aktiv där framme i klungan på dom tre första varven ute på asfalten hade sitt pris men heller det en att bara åka med. Sen var det väl bara så enkelt att jag var inte stark nog att orka med varv efter varv när dom starka cyklisterna körde hårt i backarna på grusvägen men roligt var det. Sist men inte minst ett stort tack till Burseryds IF som fått till en fin tävling på en rolig och utslagsgivande banasträckning. Västboloppet 2012 är givet!


Inga kommentarer: