Sidor

torsdag, augusti 18, 2011

Kombinations-distans...

Idag blev ett av veckan två måste-pass jag håller hårt på nu i väntan på höstens besök nere hos Aktivitus. Jag valde att köra passet med cyclocrossen för att få komma bort från asfalten som det har blivit mest av i år. Kombinations-distans var alltså dagens uppgift, första 45 minuterna med pulsen 5% över aerob tröskel för att tömma kroppen på lättillgängligt blodsocker. Sen börjar det rolig, 6 x 60 sekunders maxsprinter på absolut MAX med 9 minuter aktiv vila mellan varje + 6 x 20/40(20 sekunder absolut MAX, varvat med 40 sekunder lugnt som upprepas 6 ggr i rad.

Sen var det inte så mycket kraft kvar i kroppen så jag gick ner på ett mer behagligt distanstempo sista 45 minuterna för att inte vägga totalt igen. Sista biten in mot Märsta började jag dock bli så där skönt slut i hela kroppen att det blir jobbigt att hålla kolla på allt med växlar och underlag. Som vanlig på dom här passen har jag med i lite nöd-gel om det bara inte går längre(som sist) men idag tog jag mig hem utan att tillföra någon energi under passet. 4 flaskor vatten med High5 Zero och lite vilja är vad som gick åt under passets 4 timmar och 19 minuter. 

Innan jag parkerade cykeln för idag passade jag på att ta en sväng förbi mamma & pappa för en kopp kaffe, det blev också en bit äppelpaj med kardemumma och finrivet limeskal, sweet!

2 kommentarer:

N sa...

WOW, vad snyggt kläderna sitter på dig. De sitter som en smäck. 10 av 10 möjliga stilpoäng! :o) Lätt!

Byxorna har fått tummen upp av samtliga i laget. Både för sitt utseende och sin perfekta passform.

/Natasja

Niklas Källström sa...

Konstigt vore det annars med en så här skaplig modell ;)