Sidor

måndag, augusti 29, 2011

Med hög kadens på tröskelpuls...

Två timmar grundläggande distansträning med dynamisk intensitet, ja så roligt hade jag det nu på eftermiddagen. Pulsen skall variera från 83 % till anaerob tröskelpuls. På slät terräng jobbar jag med 90-110 kadens. I backar skall pulsen ligga på anaerob tröskel och kadens hållas på 50-60. På toppen av backarna höjs kadensen till 110-120 med bibehållen puls i 4 min. Övergången från 50-60 kadens till 110-120 kadens är inte att leka med, för mig i alla fall. Hastigheten är inte så speciellt hög under dom här 4 minuterna men att vispa på i 4 minuter med hög kadens på tröskelpuls blir en rätt jobbig omställning. Det här passet är ett av få pass jag använder sportdryck på men bara om det längre än 2 timmar. Så idag blev det alltså bara vatten med 1 tablett High5 Zero i varje flaska. 15 minuter uppvärmning och rundade av med lätta växlar i 20 minuter mycket lugnt. Idag landsväg men imorgon blir det cyclocross på träningen, tar nog sikte på huvudstaden skulle jag tro...

Inga kommentarer: