Sidor

lördag, augusti 27, 2011

Med värsta Wingate-test-känsla...

Sicket väder!Sommaren kom visst tillbaka för en dag men gott var det. Nu fick fick i alla fall solbrännan sig en liten touch till så den håller ett par veckor till. Ricke, Vindahl och jag rullade bort mot Knivsta där vi skulle möta upp grabbarna vid Statoil kl 09:30. Raux var redan på plats och strax efter rullade Micke och Jesper in och som fått smaka på en fin motvind från Uppsala. Det blev 77:an mot Gottröra och på dragjobbet hjälptes vi åt med i den hårda sidvinden. Strax innan Gottröra dök det upp en fin Läns- och Kommunskylt som jag lyckade sno med en långspurt. Som tack höjde grabbarna farten direkt vilket gjorde att jag knappt orkade hålla mig kvar på sista hjul med mina spurtstumma ben när dom kom i full fart. Det här var skyltspurt no:2, no:1 klippte jag på vår väg till Knivsta.

Sen nötte vi på fram till Skånela i den jobbiga motvinden som nu härligt nog hade blivit mer av rak motvind än sida mot. Värmen gjorde sitt för när vi fyllde på vatten nere vid Statoil i Märsta var nog alla mer eller mindre småsega i benen. På 255:an mot Uppsala dök dagens 3:e skyllt upp att spurta om. Jag satt bara och vänta på att någon skulle dra igång men inget hände så jag drog på för allt vad benen tålde en bra bit innan och lyckades även här hålla undan men den här gången var det med minsta möjliga marginal till Raux:en som kom som en kanon bakifrån. Sen blev det samma visa igen, grabbarna höjde tempo för att göra det surt för mig och mina stumma ben. Den här gången orkade jag inte hålla mig kvar utan fick släppa en liten lucka innan dom slog av lite och jag kunde ansluta bakom sista man igen. Framme vid Vassunda delade vi på oss, Micke och Jesper fortsatte mot Uppsala, Jag Ricke Vindahl och Raux styrde in mot Knivsta. I Knivsta tacka Raux för idag och så var vi tre igen den sista biten tillbaka till Märsta och den där fina Länsskylten halvvägs mot Märsta.

Ricke den räven drog till 2 km innan skylten sen lämnade han så snällt över dragjobbet åt mig med ett litet leende. Trots trötta ben tänkte jag inte ge bort skylten gratis till Vindahl eller Ricke som låg och lurpassa bakom mig. Precis som tidigare spurter drog jag igång först. Den här gången ca: 4-500 meter innan skylten med händerna långt ner i bocken på absolut MAX. Halvvägs vänder jag mig snabbt om för att kolla läget bakom mig...Ricke sitter som klistrad på mitt bakhjul. Skickar då i 11:an(53-11) för att kunna gå tungt sista biten fram och gör några snabba spårbyten över vägbanan i hopp om att kunna skaka av han från mitt bakhjul...Ricke blev tillslut tvungen att släppa och jag kunde passera skylten med värsta Wingate-test-känsla i kroppen. För er som inte haft nöjet att göra ett Wingate-test kan jag meddela att känsla i kroppen är ungefär som i stadiet precis innan självantändning och aortaspänning i tinningen. Sen var det helt slut med kraft i den här ynkliga kroppen för idag, slog av helt på tempot och gick på mycket lätta växlar sista biten hem till Märsta. Ricke och jag avslutade dagens träning med en kaffe i solen innan jag rullade hem och parkerade cykeln och mig för idag. 3 timmar och 17 minuter i effektiv cykeltid och 4 flaskor vatten preppade med High5 Zero.

Tack grabbar för en härligt jobbig dag

5 kommentarer:

Pilen sa...

Såg er när ni passerade bakom ryggen på oss. Vi hade gjort ett pisse stopp i Markim och var på väg norrut mot Albano.
Man hörde er på långt håll, ett dj... babblande ;-)
Själv blev det härliga 167km med ett tufft sällskap. Så nu sitter man här med kompression byxorna på och hoppas kunna röra sig i morgon.

Niklas Källström sa...

Vare er(kanske 10-15 stycken) vi mötte efter att vi kört utför Skrattbacken? Själv kör jag Cefar ikväll för att benen ska vakna till liv igen.

StumKungen sa...

Färdriktningspilar är ett måste..;))

Niklas Källström sa...

Färdriktningspilarna var mest för att inte det skulle bli så rörigt för dig när du titta på kartan :)

Sjukskriven men händerna verkar det i alla fall inte vara något fel på ;)

SnackKungen sa...

hahaha..det stämmer det...:)