Sidor

torsdag, augusti 18, 2011

SMACK-serien...

Kommer en lite kort rapport från gårdagens 30 km tempo i SMACK-serien. Glömde kameran hemma så jag bjuder på en tråkig graf på mitt tempolopp. Vilken kväll det blev, fint väder och nytt deltagarrekord på SMACK-serien med över 100 cyklister till start för att mäta sina tempokrafter en helt vanlig onsdagskväll. Ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp och betala 20 kronor och då ingår också kaffe med gott efteråt med trevligt eftersnack mellan alla cyklister, kan det bli bättre än så här...

Två nattpass med bara 3 timmar sömn dom sista 31 timmarna är kanske inte helt optimalt för att kunna prestera på topp men jag är ändå nöjd med mitt genomförande med tanke på så lite sömn. En än gång visade Ricke mig att han är bästa(19 sekunder snabbare) av oss två när det väl gäller. Men jag närmar mig han och jag har  nu två gånger till på mig  slå Ricke innan SMACK-serien är över för i år.

Jag fortsätter att jobba med mina tips å trix jag fått av Mattias att tänka på i strävan efter att bli snabbare. Det blev en lång och bra uppvärmning på 40 minuter som tajmades bra med att rullade in till start med två minuters marginal. Tog det lite "lugnare" ut från start den här gången för att undvika pulstoppar som sist. Försökte hålla fokus på "rätt" kadens och att hålla bra tryck på pedalerna uppför som utför och platten. Tempobanan är fin med kuperad och kräver bra ben för att få till en bra tid. Sista 6 km(totalt 12 km alltså) till vändpunkt är jobbig kuperad med bara sega uppför eller snabba utför. När man på vägen hem har nått toppen på viadukten över järnvägen känns det skön för då är det bara att tömma kroppen på allt som finns kvar sista km in till mål. På det hela gick det väl bra men jag jobbar vidare med det jag ska tänka på. SMACK-serien 30 km tempo Odensala, 43:33 / 41,33 km/h i snitt / 81 kadens i snitt.

Inga kommentarer: