Sidor

söndag, september 11, 2011

Årets roligaste träningspass...

Vilken härlig dag det blev igår...först ett av årets roligaste träningspass då vi skulle ut i skogen och testa på det här med mtb. Strax före 9 träffades jag, Ricke, Allan och Vindahl för att få ihop tre timmar skogscykling tillsammans. Vi började med att testa banan som ska användas på Svealandsmästerskapen 24-25/9 i Pinbacken. Banans första backe kommer i princip direkt efter start och på toppen lyckades stöna fram i omgångar -jag är uppvärmd nu grabbar, med puls en bra bit över tröskel. En bit bakom hör jag Ricke ropa -vilken ¤%&#¤ tur att jag bara ska vara flaggvakt på Svealand. Vi nötte på och kommentarerna hagla i ett och avlöstets med jämna mellanrum av sköna gapskratt. När vi nådde "sockertoppen" för andra gången gjorde vi ett stop för att få hämta andan lite och dela med oss av tankar så här långt...jag, -gud vilken nytta man har av bra slätdrag här inne i skogen...Ricke -vilken #¤%&¤ tur att jag aldrig köpte en ny mtb, vilken #¤%&¤ tur.

Efter att ha skrattat av oss en stund satt vi kurs mot Arlanda för att få med dom fina utryckningsvägarna men också uppleva endurospåret igen för det var ett tag sedan. För att kunna hålla bra fart i endurospåret krävas en bra teknik, att bra teknik är lite av en färskvara blev jag även här påmind om direkt. Sen var samma visa igång igen...kommentarerna hagla i ett och avlöstets med jämna mellanrum av sköna gapskratt där inne i skogen. På ett av dom mer blöta delarna lyckas jag gräva ner halva cykeln i ett surhål och lyckas med konststycket att hoppa över styret och på så sätt undviker en snygg faceplant i leran.

Grabbarna hinner iväg en bit på endurospåret medan jag rycker loss cykeln igen. När jag kommer får syn på dom igen står dom och flinar på andra sidan av ett 20 meter långt parti där enduroåkarna har lagt ut gamla trädstammar för att kunna ta sig över ett vattendrag. Jag hinner bara precis stanna till framför första stammen när det kommer från andra sidan, -cyklar du över utan att ramla köper jag din mtb direkt för 14000, skarattar Ricke fram. I nästa veva pekar Allan upp mot trädkronorna och förklarar -du behöver inte vara rädd för det finns en öppning här så att ambulanshelikoptern kan fira ner sin bår...sen faller dom tre ut i ett härligt gapskratt. Jag gjorde inte ens ett försök att cykla över vilket nog var klokt för att bara gå över utan att sätta sig på baken var ett konststycke kan jag meddela då trädstammarna var såphala av att legat i blöt under flera år.

Så här nötte vi på resten av tiden och jag har nog aldrig skrattas så här mycket under ett och samma träningspass. Tack för ett riktigt roligt och oförglömligt träningspass grabbar!Eftermiddagen blev inte sämre den då jag och Kungen tog pendeln in till Karlberg för att grilla tillsammans med ett gäng arbetskamrater vid Erik's kolonistuga. Vilken liten pärla stugan  är där den ligger alldeles vid karlbergskanalen. Trevlig och sent blev det, tack alla för en trevlig eftermiddag och kväll.3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har en grym blogg Niklas, har kommenterat det förut. Kul och inspirerande att läsa om din träning, som du verkligen tar på största allvar. Har tidigare efterlyst ditt kostupplägg men det kanske kommer :-)

Undrar dock varför du inte kör på Cuben när du är ute i skogen?

//Henke

Anonym sa...

Vilken superdag! Så himla härligt det låter o som vanligt är bilderna suveräna.
Tror du det är samma med mtb som med tempo att bara man har värsta cykeln så ordnar allt sig?
Fick tips på ny mtb från en kollega som kör mycket o blir så himla sugen. Fast jag kör inte tillräckligt med mtb för att det ska kännas som jag förjänat en ny.
Canyon Nerve XC W 7.0 W. Alternativt 8.0 som blir alltför många pengar.
Men å andra sidan, ska man följa regel nummer 25 så behöver jag har nåt riktigt dyrt med nya bilen :-)

/A-C

Niklas Källström sa...

Sorry Henke, hade helt glömt bort det. Men jag kör det väldigt enkelt nu, kommer snart i ett inlägg.
Cuben ska säljas :)

Klart det är så Anna-Carin, dyrt är bra och billigt är dåligt ;) Tänk på att regler är till för att följas :)